Profik tippjei a Holloway vs. Edgar összecsapásra
2019. július 27. 14:28

Profik tippjei a Holloway vs. Edgar összecsapásra

Domináns pehelysúlyú uralkodása közepén Max Holloway biztonságos tippnek tűnhet úgy is, hogy Jose Aldot leszámítva eddigi legkeményebb ellenfelével csap majd össze.

Egy gyors, UFC-s harcostársakkal végzett felmérés azonban azt mutatja, hogy korántsem szabad ilyen könnyen leírni Frankie Edgart. A korábbi könnyűsúlyú bajnok szombat este, a UFC 240 fő mérkőzésén a bajnoki övért lép majd a ketrecbe.

 

A csütörtöki médianapon több harcos is beszélt az MMA Fighting-nak a szóban forgó meccsel kapcsolatban.

 

„Egy csomó ember mondja Max Hollowayt a magassága, a karfesztávolsága és bajnoki mivolta miatt.” – kezdte elemzését Stephen Thompson. „Frankie Edgar, első ránézésre látszik, hogy megizmosodott és így nem lehet őt félvállról venni. Nem veheted Franke Edgart félvállról. Nyilvánvalóan megpróbálja majd felzárni a távolságot, hogy földre vigye ellenfelét. Szerintem nagyon nehéz lesz egy olyan technikás és különösen széleskörű támadó ellen, mit Max Holloway.”

 

„Láttad, hogy legutóbbi meccsén, sőt az azt megelőzőn is, amikor megvédte a címét, a támadása egyre jobb és jobb lett. Utálok meccseket jósolni, mert ez nagyon légből-kapott, ötleted sincs mi fog történni. Az én utolsó meccsemen például legyőztem Anthony Pettist. Emlékszem, hogy az első menetben mintha eltört volna az orra, véres volt, aztán onnantól minden kiesett.”

 

„Ez egyszerűen nagyszerű összecsapás lesz. Ha én ott lennék, Frankie Edgar helyében, felzárnám a távolságot, talán megpróbálnám a ketrechez szorítani, megpróbálnám kifárasztani egy kicsit, nekidőlnék, ha lehet. De ismétlem, agyon nehéz lesz számára, hogy felzárja a távolságot Max Holloway ellen.”

 

A 26 meccses UFC veterán, Thiago Alves tovább ment a tippelésben, ő így nyilatkozott:

 

„Kedvelem Frankiet, szerintem Max pedig kemény, úgyhogy remélhetőleg döntetlen lesz, bár kétlem. Úgy gondolom Maxnak megvan a karfesztávolságából adódó előnye. Elég jó a boksztudásának felhasználásában és az ellenfelének megfelelő távolságban tartásában, sőt a földrevitele is kemény, pedig nagyobb srácokkal is küzdött már.”

 

„Szóval szerintem minden jel Hollowayra mutat, de nem tudom, van egy olyan érzésem, hogy Frankie már régóta ott van és járna neki. Mindkét srácot szeretem, de Franere voksolok, mert régimódi vagyok. Egy nagyszerű meccs lesz és szerintem meg lehet Franke Edgarnak.”

 

Annak ellenére, hogy megvan a saját gondjuk is a UFC 240-en, Felicia Spencer, Olivier Aubin-Mercier és Niko Price is megosztották gondolataikat a fő mérkőzéssel kapcsolatban.

 

„Mindkét harcost szeretem, de most egyértelműen az esélytelenebbre fogadok.” – mondta Spencer. „Úgy érzem, hogy azonos oldalon álunk és elég menő lenne még egy győzelmet látni Frankietől.”

 

Aubin-Mercier úgy gondolja, hogy Frankie birkózása lehet az, ami majd eldönti a meccset, amennyiben túléli a támadásokat.

 

„Szerintem nagyon kétélű a dolog.” – mondta Aubin-Mercier. „Előszöris, Holloway méreteit tekintve túl nagy lesz Edgarnak. Ez valószínű lehet a hosszú karjai miatt. Vagy pedig Edgar lebirkózza.”

 

„Tudod mit? Holloway nagyszerű ellenfél, de korábban voltak problémái a birkózással.”

 

Niko Price, aki Geoff Neallel csap majd össze váltósúlyban, úgy gondolja, hogy jó meccsnek nézünk elébe.

 

„Meg kell néznem, ahogy Edgar bemegy, melegít meg ilyenek és jól néz ki.” – mondta Price. „Mindannyian jól néznek ki. Bajnokok. Szóval egyszerűen izgatottan várom, hogy lássam a meccset.”

 

„Nem igazán válogatok, szeretem nézni a meccseket, mert amíg nézem, látok olyan dolgokat, emiket én is meg szeretnék tanulni.”

 

forrás: mmafighting.com

 

Küzdősportban támogatónk a profight.hu