Szemináriumdömping a Carlson Gracie csapatánál
2012. május 30. 22:07

Szemináriumdömping a Carlson Gracie csapatánál
Nem akármilyen etapot zárt szakmai szempontból a Carlson Gracie Hungary, hiszen az utóbbi három hét hétfőin, három top mester trenírozta ezt a kiváló csapatot.
Május 14.-ével kezdődött a szemináriumdömping Carlson Gracie Jr. szokásos nyár elei szakmai tréningjével, ami mindig jó hangulatú és nagy érdeklődésre tart számot, hiszen a brazil mester különösen kedveli a magyar csapatot, amit jelezvén, minden évben legalább kétszer-háromszor ellátogat a Sztraka Mihály fémjelezte klubba.

Carlson Gracie Jr. szeminárium
A mester oktat

Carlson Gracie Jr. szeminárium
A srácok munka közben

Majd a következő hétfőn 21.-én a hazai mester az 1. danos Sztraka Mihály tartott jó hangulatú ámde igen intenzív szemináriumot, ahol számos érdekes szituációs gyakorlat mellett főleg a quarter guardok-ból való megoldások vagy ezekből történő szabadulásokra esett a fő hangsúly.

Sztraka Mihály szeminárium
A magyar mester oktat

Sztraka Mihály szeminárium
Akció guardból

Sztraka Mihály szeminárium
A mester magyaráz...

Sztraka Mihály szeminárium
Terhelés Sztraka módra

Végül de nem utolsó sorban a Carlson Gracie Team még a pünkösdhétfőt is gyakorlással töltötte, ami nem csoda, hiszen egy földharcot kedvelő embernek szinte "kötelező" ugrania, ha Dvorák László neve felmerül szeminárium ügyben. A jelenleg Svájcban edzősködő (Schattdorf edzője) egykori olimpikon és kétszeres EB ezüstérmes szabadfogású birkózó fenomén szintén nagy rajongója a BJJ-nek. A "Terhelés Doktora" lila öves és szintén Sztraka Mihály tanítványának és barátjának mondhatja magát, így szerencsére, ha hazalátogat mindig kapható egy kis birkózásra. Természetesen a szeminárium fő témája a földrevitel és a terhelés volt, amit a nagyszámú csapat lelkesen gyakorolt.

Dvorák Laci szeminárium
Eligazitás a szeminárium elején


Minden itt kezdődik...

Dvorák Laci szeminárium
Ebből földrevitel lesz...

Dvorák Laci szeminárium
Mögékerülés közben..


92' Barcelona - Dvorák fénykorában