UFC 240 eredmények és elemzés
2019. július 28. 17:33

UFC 240 eredmények és elemzés

A UFC 240 jött, majd ment és amíg az alsóházi összecsapások eléggé izgalmasra sikerültek, a főkártyán elmaradtak a meglepetések és a várt izgalmak.

Max Holloway egyhangú döntéssel sikeresen védte meg pehelysúlyú címét Frenkie Edgar ellen. Nem volt sziporkázó teljesítmény, de ugyanakkor Edgar 14 földreviteli kísérletéből egy kivételével mindet elkerülte és emellett nagy különbségű pontozótáblákat írtak a javára a bírók. Pontosan támadott, így Edgar minden egyes elhibázott földrevitelért keményen megfizetett. Edgar amúgy kemény volt, mint mindig. Legjobb pillanatai a combrúgások és a gyors kombinációk voltak.

 

Jó lenne már látni a Holloway vs. Alex Volkanovski összecsapást. Szórakoztató felállásnak tűnik és az lesz az eddigi legkeményebb címvédése Hollowaynek. Edgarnak pedig lehet, hogy ez volt az utolsó címmeccse. Azt mondta, hogy sok meccs vár még rá, amit cáfolni nem lehet, de nehéz elképzelni, hogy arany lenne a derekán visszavonulásakor.

 

Főkártya:

Először is hatalmas taps jár Felicia Spencernek a lelkes próbálkozásért, igencsak megnehezítette Cris Cyborg dolgát. Ennek ellenére koránt sem volt közel egymáshoz a két harcos és Joe Rogan (Aki egész este szörnyű volt) a legirritálóbb formáját hozta. A legnagyobb kérdés a meccs után, hogy mi lesz Cyborggal, marad-e a UFC-nél, vagy másfelé viszi az útja.

Micsoda harc volt Geoff Neal és Niko Price között! Az első menetben nagyjából egy dupla kiütés láthattunk, amikor a két harcos véletlenül összefejelt, amiből Neal jött ki rosszabbul. A meccs annyira izgalmas volt, mint amilyennek reklámozták és Neal egy figyelemreméltó váltósúlyú srác. Valószínűleg két meccsen belül top 10-es ellenfele lesz. 

A könnyűsúlyú reménység, Arman Tsarukyan egyhangú döntéssel múlta felül Olivier Aubin-Merciert egy nem túl érdekes meccsen. 

A lengyel középsúlyú, Krzysztof Jotko megosztott döntéssel győzte le Marc-Andre Barriault-t egy, az előzőnél nem kevésbé egyhangú meccsen.
 

forrás: bloodyelbow.com

 

Küzdősportban támogatónk a profight.hu