Újra viszket Luke Rockhold tenyere
2020. április 24. 19:44

Újra viszket Luke Rockhold tenyere

Kis pihenőre volt szüksége Luke Rockholdnak, de jó indoka van rá, hogy miért nem vonult vissza rendesen.

A korábbi UFC középsúlyú bajnok múlt júliusa, a Jan Blachowicz elleni kiütéses veresége óta nem küzdött. Azt követően Rockhold belengette, hogy lehet, hogy a karrierje végét jelentette az a meccs, de még nem áll teljesen készen a visszavonulásra, mert még látott esélyt a visszatérésre.

 

Most, vállműtétjét követően azt sugallja, hogy lehet, hogy szívesen küzdene újra, de semmi sincs kőbe vésve, pláne ebben az időben.

 

„Pont ezért maradtam csöndben” - mondta Rockhold az MMA UK-nek, amikor a visszavonulásról és az esetleges visszatérésről kérdezték. „Az emberek csak a figyelemfelkeltés miatt csinálják. Nem akarok nagy szavakkal dobálózni, felhívni rá a figyelmet, amikor még én sem vagyok benne biztos.”

 

„Most itt vagyunk. Egyre egészségesebb vagyok és lehet visszatér a viszketés. Meglátjuk.”

 

Bár legutóbb kisnehézsúlyban küzdött, Rockhold a 185 fontban alkotott igazán nagyot, ahol mind a UFC, mind a Strikeforce bajnoki címét is elhódította.

 

Tudja, hogy számos izgalmas meccset tartogatna számára a középsúly, ha a visszatérés a pakliban lenne.

 

„Sok érdekes döntés” – fokozta az izgalmakat Rockhold. „Ha Andersont [Silva] érdekelné egy meccs, és láthatóan érdekli, akkor lehet; sosem tudhatod. [Chris] Weidmannak már van egy foglalása. Az is lehet, hogy ő lesz az, ha jól jön ki a meccséből. Vannak lehetőségek.”

 

„Először egészségesnek kell lennem. Egyre egészségesebb vagyok, kezdenek rendbe jönni a dolgok, csak időre van szükség. 15 évig keményen sportoltam. Jó egy kis szünet, mentálisan igazán felszabadító. Más dolgokra fókuszálhatok és sok minden van, amit fenn kell tartani, amihez fel kell zárkózni.”

 

Rockhold elmondása szerint még van hátra néhány meccs a UFC-s szerződéséből, de jelenleg a legfontosabb számára a felépülés vállműtétjéből, valamint a koronavírus járvány levonulását is megvárja a döntés előtt.

 

„Meglátjuk, hogy jön ki a UFC és mindenki más a koronavírus járványból, mert ez sok céget elsöpör majd.” – zárta Rockhold. „Kíváncsi vagyok, hogyan alakulnak majd ezek a küzdelmek.”

forrás: mmafighting.com

Küzdősportban támogatónk a profight.hu