Usman vs. Covington a UFC 245-ön!
2019. szeptember 28. 18:04

Usman vs. Covington a UFC 245-ön!

Kamaru Usman és Colby Covington végre összecsapnak a UFC 245 estéjén.

Miután a UFC 244-es bletykák elbuktak, az MMA Fihgtingnál dolgozó Damon Martin több forrásból is megerősítette, hogy Usman Colby Covington ellen védehti majd meg váltósúlyú bajnoki címét december 14-én, Las Vegasban a UFC 245 fő mérkőzésén. Az összecsapást először az ESPN tette közzé.

 

Ezzel háromra duzzadt az este címmeccseinek a száma, ugyanis akkor méri össze tudását pehelysúlyban Max Holloway és Alexander Volkanovski, valamint szalmasúlyban Amanda Nunes és Germaine de Randamie.

 

Usman és Covington úgy látszott, hogy a UFC 244 estéjén pontot tehet hosszú viszályuk végére, de ezen várakozások ellentéte következett be, amikor Dana White és Covington is bejelentette, hogy semmiféle összecsapás nem lesz aznap kettejük között, majd az is kiderült, hogy aznap Jorge Masvidal és Nate Diaz osztozhatnak a Madison Square Garden ketrecén.

 

Most azonban végre megkapjuk, amire vártunk: Usman a sokak által első számú versenyzőnek tartott Covington ellen lép az Oktagonba.

 

Usman (15-1) már 10 UFC-s meccs óta nem talált legyőzőre, legutóbb márciusban, a UFC 135-ön küzdött, ahol Tyron Woodleyt győzte le a súlycsoport bajnoki címéért. Teljes pályafutását tekintve 14 meccse tart a győzelmi szériája, melyek során olyan harcosokat vert meg, mint Rafael dos Anjos, Demien Maia és Leon Edwards.

 

Covington is pontosan 15-1-es győzelmi mérleggel rendelkezik, bár ő csak hétmeccses veretlenségi szériában van és múlt évben csak ideiglenes bajnoki címet ért neki dos Anjos legyőzése. Azt a címet majdnem elvették tőle, de Robbie Lawler augusztusi győzelmével még megtarthatta azt.

 

Az este parázs csatákat ígér, így mindenképpen érdemes lesz figyelemmel követni az összecsapásokat.

forrás: mmafighting.com

Küzdősportban támogatónk a profight.hu