Magamról
2011. március 13. 19:31

Magamról
Sensei Kalmár Árpád
Harci Művészetek Szövetségének vezetője
Előzmények

A sportot és a karatét 30 éve gyakorlom, amely úton Shihan Furkó Kálmán, a hazai kyokushin egyik megalapítója indított el.

Ezalatt az idő alatt mind edzői, mind szervezői (főtitkári-elnöki) - menedzseri munkámban óriási motivációt jelentett a sport szervezése és gyakorlása során adaptált, tisztelet, fegyelem, kitartás, szorgalom, akaraterő és a fejlődés irányába tartó ambícióim.


Klub és szövetségi háttér

Fentiek segítségével 20 évvel ezelőtt -Stabilitás Sport Klubként megalapítva, sikerült létrehoznom egy jól működő és eredményes klubhálózatot Budapesten és környékén, amelyben jelenleg 6 helyszínen folynak a karate és életmód jellegű oktatások, edzőtáborok, versenyek és események szervezése, valamint az azokon való részvétel biztosítása.

 

Stabilitás Sport Promotion


 

Versenyzőink közül számos Magyar,- Európa-bajnoki, VB és Világkupa helyezéssel büszkélkedhetünk, melyek közül is kiemelkedik Sztankó Rita és Török Dániel teljesítménye.

Több hazai sportszervezet vezetőjeként, vezetőségi tagjaként, az általunk megrendezett hazai események között 10 magyar bajnokság és Hungarian Open, 2 európabajnokság, valamint kiemelkedik a 2. Kyokushin Karate Világkupa megrendezése, amely az első Japánból Európába "kiengedett" világverseny volt 2001-ben.

Következetes évtizedes munkánk, az általunk megszervezett nk-i események, valamint versenyzőink eredményei kapcsán sikerült bekerülnünk közelebbről is a média világába.

2001 óta professzionálisabban is próbáltunk bekapcsolódni az események szervezésébe és menedzsmentjébe, amelyen keresztül szervesen részt vállaltunk a hazai karate és harcművész mozgalom népszerűsítésében, az általunk szervezett több mint 100 hazai és nk-i esemény imidzs-növelő hatásán, a karate jellem-formáló, fegyelmet, tekintélyt kiváltó erején, demonstrálásán, médiamegjelenésén keresztül.

A Harci Művészetek Bp-i Szövetségének főtitkáraként 18 éve, az országos szövetség elnökeként 7 éve tevékenykedve, valamint az elmúlt 20 éves időszak jelentős részében a Magyar sportban, mint elnökségi tag, válogatott edző, illetve a média-marketing bizottság vezetőjeként illetve számos kiemelt hazai és nemzetközi esemény főszervezőjeként tevékenykedtem.

Tanulmányok

Tanulmányaim során 14 évet tanultam a TF-en, középfokú edző és sportszervező, majd később a szakedző és a felsőfokú sportmenedzser szakon tanultam, illetve a tavalyi évben végeztem a Corvinus Egyetem és a Semmelweis egyetem közös Sportmenedzser Masters - mesterképzésén, amellyel szeretnék hozzájárulni a karate imidzsének növelésében, a harci művészetek értékeinek közvetítésében országos és nemzetközi szinten.

A Sportcégemen és a szövetségen keresztül jelentősen részt vettünk a hazai karate és harcművész szövetség arculatának, versenyeinek és élversenyzőinek bemutatásában, valamint a Távol-keleti gondolkodás és filozófia értékeinek átadásában,
(tv-rádió, újságok, internetes oldalak) valamint budapesti és fővárosi események, nk-i versenyek, edzőtáborok szervezésében.

Társadalmi szerepvállalás

Munkámban, a rendszeres gyakorlás, valamint a versenyek és események szervezésén, valamint sportdiplomáciai szintjén keresztül is, szerves részt vállaltam a sport és a harci művészetek gyakorlásának társadalom számára is hasznos értékeinek bemutatásában és közvetítésében, mint tisztelet, fegyelem, kitartás, szorgalom, akaraterő. A sport iránti elkötelezettségemben meghatározó helyet tölt be a karate mozgalom fejlesztése, erősítése, illetve a saját képességeim továbbképzése is, valamint a sportot segítő kapcsolatrendszer szélesítése és beépítése a fenti társadalmilag is hasznos folyamatokba.

1993-2010-ig mint főtitkár tevékenykedtem a Harci Művészetek Bp-i szövetségében, irányítva és koordinálva mintegy 20000 fős harcművészeti bázis klubjaiban folyó szakmai munkát, az oktatás, edzőképzés, valamint létrehozva, működtetve a Budapest Bajnoki versenyrendszert, amelyet összhangban a regionális rendezvényekkel együtt alkot egy felépített országos rendszert.

A karate és harci művészetek működése, eseményeinek szervezésének folyamatában részt vettem számos nagyszabású rendezvény (edzőtáborok, nk-i versenyek, /pl. a 2009. évi kyokushin VB/ szakmai szemináriumok, illetve a sportsziget rendezvénysorozat kapcsán is számos bemutató és nyílt edzés, valamint bemutató show szervezésében és média-megjelenésének széleskörű menedzselésében, amely tovább népszerűsítette a karatét.

Munkám során folyamatosan kapcsolatba kerültem a hazai és fővárosi sport /politikai/ vezetéssel, melyben lehetőségeim keretein belül tovább erősítettem a karate hírnevét és imidzsét.

Aktív tagja vagyok a Magyar Sportújságírók szövetségének, a Sportmenedzser társaságnak, valamint társelnökként, a 2010-ben létrejött VOSZ Sportvállalkozási szekció vezetőségének is, ahol felelős főszervezője vagyok többek között az 1. Magyar sportvállalkozási szakkiállításnak.


Ambíciók

Az életemet, munkámat és ambícióimat jelentősen meghatározza a sport -és az azzal kapcsolatos értékek-, és amit adott nekem évtizedeken keresztül, azt most szeretném magamat továbbfejlesztve, megerősítve -magasabb szinten is- a karate szolgálatába állítani, ezért szeretném ezen a területen szerzett tapasztalataimat a sport és annak szervezése, médiája szolgálatába állítani.

Munkámmal, kapcsolatrendszeremmel, elkötelezettségemmel ebben a megbízatásban úgy érzem még hasznosabban tudnám segíteni a magyar sport mozgalom fejlődését és jövőjét, erősítve a jelenlegi vezetés által megkezdett út folytatását, a sportstratégia elkészítésétől az olimpiai mozgalom irányáig, de mindenképpen a sikeres, jól menedzselt sportszövetség értékeinek megtartása és erősítése érdekében.

 

 

Tisztelettel: Kalmár Árpád
Harci Művészetek Szövetségének vezetője