Új fitnesz-kihívás hódít az interneten
2018. június 16. 22:23

Új fitnesz-kihívás hódít az interneten

Minden évben van egy-két olyan otthon végezhető gyakorlatsor, amit valamiért felkap az internet világa. Az idei év kihívása 2013-ban indult, de 2018-ra ért fel hozzá az internet népe. Ez a Bring Sally Up challenge.

Ennek a kihívásnak a lényege, hogy a Flower című Moby számra hajtsunk végre tetszőleges erősítő gyakorlatokat. Az dalszöveg nem túl változatos, többnyire a „Bring Sally up and bring Sally down” ismétlődik. A kihívás lényege, hogy a választott erősítő feladatot az énekes up (fel) és down (le) utasításaira hajtsuk végre.

 

A dal 3:28 hosszú, mely idő alatt 30 ismétlést végzünk, amennyiben végig bírjuk. A legnépszerűbb gyakorlatok a fekvőtámasz és a guggolás, sok más erősítési formával is biztosan komoly kihívás elé állíthatjuk magunkat. Természetesen vannak gyakorlatok, amikor érdemes a down utasításra felmenni, illetve az up-ra le, például, ha Terminátorként közel három és fél percnyi húzódzkodásra szánnánk rá magunkat.

 


Bár a kihívás alapvetően statikus, az up-dow váltogatásnak köszönhetően nem válik monotonná, illetve sokkal nehezebb a végrehajtás is, mintha ugyanennyi ideig csak tartanánk az adott pozíciót.

 

A kihívás teljesítéséhez sok sikert kíván a profight.hu!