Díjazták 2014 legjobbjait a Magyar Kempo Szövetségnél
2015. január 14. 17:40

 Díjazták 2014 legjobbjait a Magyar Kempo Szövetségnél

Rendhagyó évnyitó ünnepségen díjazta 2014 legeredményesebb harcművészeit a Magyar Kempo Szövetség a hétvégén. Szabó és Békési a felnőtteknél, Ódor és Tóth a gyerekeknél nyert, míg a legjobb csapat a Felcsúti Fehér Tigrisek lett.

Profight: Harcművészeti felszerelések széles választéka!


A hagyományoktól eltérően nem évzáró banketten, hanem évnyitó ünnepség díjazta a Magyar Kempo Szövetség 2014 legjobbjait az elmúlt hétvégén. Az alkalmi változás oka egyszerű volt: a tervezett decemberi időpontban nagy létszámú magyar csapat versenyzett Németországban (24 érmet szereztek a mieink), így sok lett volna a hiányzó.

 

Az elmúlt esztendő legeredményesebb férfi sportolója Békési Sándor (Aladin Hero Team) lett, aki összesen 11 arany-, 2 ezüst- és 3 bronzérmet gyűjtött. A nőknél Szabó Ingrid (Felcsúti Fehér Tigrisek Kempo HSE) érdemelte ki ezt a címet. Ő 7 arany-, 6 ezüst és 1 bronzéremmel gazdagodott a tavalyi versenyek során.

 

A gyerekek mezőnyében 18 arany-, 5 ezüst- és 2 bronz színű medáliával Tóth Károly Imre (Mad Max Kempo Dojo) lett a befutó, míg a lányoknál Ódor Lili nyert 23 elsőséggel, amihez 14 második és 1 harmadik hely is párosult.

 

2014 legeredményesebb csapata a Felcsúti Fehér Tigrisek lett. A Fejér megyei együttes három tornát megnyert, további négyen pedig második helyen végzett a mögöttünk hagyott szezonban. A legjobb edzőt is e klub adta Kornély György mester személyében.

 

Az év bírója címet Tóth Károlynak ítélte oda a Magyar Kempo Szövetség díjazásért is felelős grémiuma, a mesterek tanácsa.

 Lovász Gábor beszédet mond                                                   Lovász Gábor beszédet mond

Az ünnepi beszédekben több változásról is beszámolt Lacza Ádám Illés elnök és Lovász Gábor alelnök. Ezek közül kiemelendő, hogy új alapszabálya lett a szövetségnek, a jövőben szorzók alapján rangsorolják a versenyzőket és a bírókat, Kornély Györgyöt beválasztották a sportszervezet elnökségébe, valamint 2015. február 28-án megrendezik az I. Kempo Bált, melynek bevételéből a sportág további fejlődését kívánják elősegíteni.

 

Elhangzott még, hogy az áprilisi, törökországi kempo világbajnokságra nem kevesebb, mint harmincfős versenyzői keret támogatását vállalja az MKSz. A válogató versenyeken legeredményesebben szereplő harcművészek képviselhetik majd hazánkat Antalyában.

 

A Magyar Kempo Szövetség égisze alatt elindul az WMMAA bajnokság is 2015-ben. A legjobban teljesítő harcosok utazhatnak az év második felében rendezendő WMMAA Európa-bajnokságra Bukarestbe, és a WMMAA Világbajnokságra, Prágába.

 

A mostani ünnepségnek a törökbálinti Max City adott otthont, a rendezvény fogadása pedig a szintén itt található Montenegrói Gurman Étteremben volt.

Budapest, 2015. január 12.Pecsuvácz Péter