Kick-box Eb: Huszonkét arany a végére!!
2015. szeptember 04. 19:00

 Kick-box Eb: Huszonkét arany a végére!!
San Sebastianban, a Junior és Kadett Kick-box Európa-bajnokság utolsó napján folytatódtak a döntők. A magyar versenyzők továbbra is harcosan léptek tatamira,  hiszen abban a nyolc súlycsoportban, ahol még érdekeltek voltunk, hat aranyérem született. Nehgéz kiemelni bárkit a győztesek közül, hiszen van, aki a döntőben is magabiztos volt, de más szoros mérkőzést vívott… Ugyan lehetne e értékkülönbséget tenni? Szerintem nem nagyon, az érték mérője, hogy a dobogó tetején álló versenyzőnknek eljátsszák a magyar Himnuszt!

Csak hab a tortán, hogy a Point-fighting csapat küzdelmekben is élen jártak a magyarok. A kadett 1 korcsoport esélyeshez méltóan, kétséget  nem tűrően, fölényesen nyerte mérkőzéseit és így a csapat Európa-bajnoki címet. Külön öröm, hogy sikerült legyőzni az ősi rivális olaszok mind a két csapatát. A juniorok ugyanezt másolták le, azzal a különbséggel, hogy itt minden  győzelemért meg kellett izzadni. Augusztus 29-ét a csapat döntőket az olaszok úgy emlegetik majd, mint mi az e napon történt mohácsi vészt, merthogy a junioroknál is – öldöklő csatában- a magyarok verték meg mind a két csapatukat, s szerezték meg az Európa-bajnok címet. Ezt a címet egyébként a hetet végigszurkoló, lelkes és hangos magyar szurkolóhad is megérdemelné, akik nagy erőt adtak a gyerekeknek.

A  junior csapat                                                         A junior csapat

Összegezve a magyar válogatott az Európa-bajnokságon 22 arany, 14 ezüst és 29 bronzérmet szerzett, a nemzetek éremtáblázatában a 35 ország közül Oroszország és Írország mögött a harmadik helyet szereztük meg. Bár mindenben így állnánk Európában! Részletezve Point-fighting és Kick-light szabályrendszerben a legjobbak voltunk, light-contactban a 4. hely jutott, míg K-1-ben 16. lettünk. Az Európa-bajnokság legeredményesebb versenyzője a négy – három egyéni és a junior csapat – aranyérmet begyűjtő Erdei Brúnó lett.
Természetesen hazaérkezés után, lehiggadva, átgondolva a történéseket egy részletes elemzés, értékelés és eredménylista születik majd!!!

A zászlóval                                              A zászlóval

Junior
57 kg. *Veres Roland - Fletcher Thomas (Nagy-Britannia) 8 : 2
74 kg. *Rohonczi Jenő – Biibolat Sabolatov (Oroszország) 15 : 11
50 kg. Lencsés Dorina - *Shannon Ryan (Nagy-Britannia) 23 : 24

Junior csapat:
*Magyarország – Görögország  16 : 11 a 4-be
*Magyarország- Olaszország 2   22 : 21 a döntőbe
*Magyarország  – Olaszország 2 22 : 21  döntő

kadett 2 csapat
Magyarország – *Szlovénia 13 : 20 a 8-ba jutásért

kadett 1 csapat:
*Magyarország - Olaszország 2   18 : 9 a 4-be
*Magyarország  – Nagy-Britannia  25 : 9 a döntőbe
*Magyarország  – Olaszország 1   18 : 2 döntő

LIGHT-CONTACT szabályrendszer:
Kadett 2
69 kg. *Vígváry Viktor – Alekszander Chymkowski (Lengyelország)

KICK-LIGHT szabályrendszer:
Junior
79 kg. *Bárdosi Sándor - Kirils Kasevics (Litvánia)
94 kg. *Erdei Brúnó – Artur Kula (Észtország)
+94 kg. Pödör Bence – *Marko Jaics (Horvátország)
60 kg. Elszaszer Kitti - *Nikola Hamerova (Csehország)Gregor László