Kiváló folytatás a WAKO Eb-n!
2014. október 23. 12:55

Kiváló folytatás a WAKO Eb-n!
Bilbao-ban folytatódtak a WAKO Kick-box Európa-bajnokság küzdelmei. Ahogyan ez várható volt, a rendkívül kiegyensúlyozott mezőnyben most sem adták ingyen a pontokat és a győzelmeket. A keddi felemás nap után szerdán is akadtak nagy örömök és szomorúságok.

Profight: Harcművészeti felszerelések széles választéka!


Szabó László a K-1 81 kg-ban a belorusz Henadzi Tacsenka ellen lépett ringbe. A tét a legjobb nyolc közé jutás volt. A belorusz K-1 sport nagyon erős, hiszen a fehéroroszok szinte csak ebben a szabályrendszerben indulnak. Nos,Hricsovinyi Károly edző tanítványa  magabiztosan, okosan, oldottan bunyózott. Fantasztikus ritmusváltások, verekedések, elmozgás jellemezte küzdelmét, és egyhangú pontozással, 3:0 arányban nyert. A csütörtöki versenynapon a legjobb négybe jutásért Szabó László a horvát Petar Jaman ellen küzd majd.

Szabó László győz                                                                                                Szabó László győztesen

        Borbély Ádám a low-kick 86 kg-ban az észt Rain Ruuder ellen próbált szerencsét. Becsületes küzdelemben, kihajtva magát, tisztességesen helyt állt, de kiesett.
    A low kick szabályrendszer 75 kg-os súlycsoportjában Balogh Dávid fantasztikusan bunyózott az izraeli Vladislav Hanikhaiem ellenében a nyolc közé jutásért. Összeszedett volt, magabiztos, küzdőképes,  de a bírókkal nem bírt. Minden dicséret megilleti, győzelemmel felérő vereség volt.
         Full-contact 71 kg-ban a magyar válogatott újonca, az előző napi „meglepetésember”  Elszaszer Dávid csapott össze az ukrán Artem Makohomenkoval. Itt már a tét négy közé, vagyis a dobogóra jutás volt, s ennek megfelelően nagy csata alakult ki a ringben. Dávid most is  önbizalommal teli bunyót mutatott.  Nagy balszerencsével, 2:1 arányú pontozással, egy találattal kapott ki az ukrántól, de így is óriási ígérete a sportágnak!!!

Laszák Zoltán, Katona Attila és Gnyálin István a ring sarkában                                                                   Laszák Zoltán, Katona Attila és Gnyálin István a ring sarkában

  S végül Laszák Zoltánról, aki a full-contact 75 kg-ban a dán Martin Thomsen ellen  bizonyította újra elszántságát s Gnyálin István mester kiváló szakmai munkáját. Kőkemény ellenfelét erőtől duzzadó küzdelemmel búcsúztatta. A sportág minden technikáját felvonultatta, a belharcos verekedéstől a forduló rúgásokig. Nagyon magas színvonalú mérkőzésen sok ponttal nyert, úgy, hogy egy pillanatra sem engedhette lankadni a figyelmét, mert nagy ütőerejű harcos ellen küzdött, s jutott a legjobb 4 közé,ami már minimum bronzérmet jelent. Ismerve Zolit, biztos , hogy ennél jóval szebb színű éremre pályázik!

Laszák Zoltán győztesen.                                                                                                Laszák Zoltán győztesen

A csütörtöki versenynapon további kemény összecsapások várhatók, hiszen a legtöbb mérkőzés tét ja a négy közé , vagyis a dobogóra jutás lesz. Reméljük, ebből a magyar versenyzők is kiveszik a részüket!

A csütörtöki program:
FULL-CONTACT szabályrendszer:
63,5 kg. Görbics Gábor – Joao Francisco (Portugália) a négy közé jutásáért.
65 kg. Kónya Katalin – Cathrine Fonnes (Norvégia) a négy közé jutásáért.

K-1 szabályrendszer:
81 kg. Szabó László - Petar Jaman (Horvátország) a négy közé jutásáért.


Gregor László