Már huszonnégyen éremért harcolnak!!
2014. november 22. 15:51

Már huszonnégyen éremért harcolnak!!
A szerdai napon tovább folytatódtak a küzdelmek az Európa-bajnokságon. A tét megnőtt, hiszen a mérkőzések a legjobb négy közé jutásért folytatódtak. Aki itt nyert, az már érmesen térhet haz.A tétnek megfelelő izgalmas és kemény küzdelmek zajlottak a hat tatamin. A point-fighting szabályrendszerű küzdelmeket Király István mesteredző, szövetségi edző foglalta össze.

Profight: Harcművészeti felszerelések széles választéka!

„A point fighting versenyzők közül  a 14 indulóból tízen sikeresen vették az akadályt, négyen kényszerültek búcsúra idő előtt. Murvai Lívia beugróként jött ki Kádas Adrienn sajnálatos sérülése miatt. Lívia egy ponttal maradt alul a norvég Engeset ellen. Mivel nem tudott részt venni a felkészítő edzőtáborban,  kondíciója sem volt tökéletes, de lelkesedése és szíve alkalmassá tette erre a szoros mérkőzésre. Veres Mercédesznek  világbajnok és World Combat Games győztes ír Shauna Bannon jutott, akin nem tudott túljutni. Busa Andrea az esélyes olasz Esposito ellen küzdött, egy ponttal vesztett, egy kilépés miatt is. Murvai Mártont a 89 kg-ban az angol Marlow állította meg, egy nagyon nehéz mezőnyben.15:13 arányban most a rutinosabb angol nyert. Kiss  Roland 57 kg-ban magabiztosan, technikai k.O.-val nyert, és így önbizalommal várhatja a csütörtöki versenynapot. 63 kg.ban Veres Richárdnak a török Mehmet Irsa Derme nem jelentett problémát és 10:0 arányú technikai K.O.-val nyert. Csütörtökön előre hozott döntőt vív majd az olasz Davide Collával.74 kg-ban Gömbös László okosan nyert a nagy rivális görög Lazaros ellen. 79 kg.-ban óriási meglepetés született, hiszen Veres Alex kedden a 69 kg világbajnokát verte, most pedig a legyőzte a tavalyi  79 kg-os világbajnokot, az ír Dean Berry-t is. Mórádi Zsolt 84 kilogrammban nagyon nehéz mérkőzést vívott olasz Guiduccival, holnap angol ellen vív a döntőbe jutásért. 94 kg-ban Jároszkievicz  Krisztián fegyelmezetten küzdve nyert 6:1 arányban, s így a döntőbe jutásért az örök riválissal az olasz Niceforoval küzd majd.+94 kg.ban Vágvölgyi Péter már a második mérkőzését nyerte meg, így a nagyon régóta várt csoda megtörtént , hogy plusz 94-ben is van már érmünk. Csütörtökön egy kemény liechensteini ellenféllel küzd majd. A lányoknál nagy meglepetésre az újonc Sándor Cintia megverte a sok a sokkal rutinosabb és világbajnoki érmekkel rendelkező lengyel Emilia Sablowskát. Óriási skalp! Már érmes, ami óriási siker. 70 kilogrammban  Nagy Henrietta nagyon kemény szoros mérkőzésen győzött az ír  Small ellen.  Kondár Anna nehézsúlyban simán verte olasz ellenfelét , egy angol lesz a következő ellenfél. A csapat a nem ideális sorsolás ellenére is teljes erőbedobással küzd, „teher alatt nő a pálma”. Örömteli, hogy a bíráskodással nincs gond, korrekt, a bírói kar felnőtt a feladathoz. Király István az egész csapat sorsolását nehéznek ítélte meg, de végül is mindenkit le kell győzni, mintegy mikor kerül szembe vele  a versenyzőnk.

A light-contact és a kick-light küzdelmekről Zrínyi Miklós mesteredző, szövetségi kapitány tudósított.

„ Elsőként Sélley Panka lépett a küzdőtérre, sajnos kicsit álmosan kezdte a mérkőzést, ellenfele néhány ponttal elhúzott , a végén pedig már hiába hajrázott jobban, szoros pontozással győzött Katarina Dovalova. Kovács Ádám következett a szintén szlovák Villam Vanta ellenében. A küzdő felek már jól ismerték egymást, hiszen többször kerültek össze az elmúlt versenyeken. Ádám végig kezében tartotta a mérkőzést, bár a harmadik menetben kissé elfáradt, győzelméhez nem férhetett kétség.

Sélley Panka győz                                                                                              Sélley Panka győz

Hargitai Viktor címvédőként érkezett az EB-re, ezért bizakodva várta a küzdelmet. Ellenfele a nagy „ellenfél” orosz válogatott tagja volt, akinek stílusa nem igazán feküdt Viktornak, így elvesztette a mérkőzést.

Busa Gabriella mindkét szabályrendszerben érdekelt volt. Először a kick-lightban, majd pedig light-contactban is remekül bunyózott,- bár voltak kisebb megingásai, amelyeken sikeresen túllépett- ezért megérdemelten emelték magasba a kezét mindkét mérkőzés után.

Szintén mindkét szabályrendszer küzdelme várt Zsarkó Danira is. Kick-lightban a szlovén Ziga Pecnik a hazai közönség biztatását élvezte ugyan, de Dani ütéseit, rúgásait nem igazán. 3:0 arányban sima győzelmet húzhattunk be. Csakúgy , mint az olasz Andrea Anastasia , aki nem talált megfelelő fegyvert a magyar fiú lába ellen. Ismét 3:0.

Sélley Panka light-contactban javította ki a délelőtti fiaskót. Török ellenfele rendkívül harcosan kezdte a küzdelmet, de Panka jól állta a sarat, sőt egyre inkább átvette a irányítást, és a legjobb négy közé jutott.

A nagy „öreg” Dancsó Zoltán folytatta a jó sorozatot. Bár osztrák ellenfele Juso Prosic egy vétlen könyökütéssel eltalálta „Kicsi” orrát, folytatni tudta a küzdelmet és magabiztos győzelmet aratott.

Dancsó Zoltán győzött                                                                     Dancsó Zoltán győzött

+94 kg-ban Bayer Péter orosz ellenfele mindent tudott a kickboxból, és sajnos ez ellen nem volt ellenszerünk, így Péternek maradt a kick-light szabályrendszer.”

Az újonc Bécsi Nikolettnek nagy falatnak bizonyult a lengyel Anna Knobel, így számára véget ért az EB.

Elődöntősök:

Kick-light : Busa Gabriella, Zsarkó Dániel, Bayer Péter

Light-contact: Busa Gabriella, Sélley Anna, Rizmayer Norbert, Kovács Ádám, Zsarkó Dániel, Dancsó Zoltán

Veterán korosztály:

Light-contact: Szuknai Zsuzsanna, Vígh Péter, Tóth István és Pődör Csaba

Csütörtöki mérkőzések:
Point-fighting:
55 kg. Sándor Cintia - Rebecca Pfaffl (Németország) a döntőbe jutásért

70 kg. Nagy Henrietta – Deborah De Vita (Olaszország) a döntőbe jutásért

+70kg. Kondár Anna - Gaynor Morgan (Nagy-Britannia) a döntőbe jutásért

57 kg. Kiss Roland - Robert Hurley a döntőbe jutásért

63 kg. Veres Richárd – Davide Colla (Olaszország) a döntőbe jutásért

74 kg.Gömbös László – Tilen Zajc (Szlovénia) a döntőbe jutásért

79 kg. Veres Alex – Jefgor Rjabcsikov (Oroszország) a döntőbe jutásért

84 kg. Mórádi Zsolt - Brandan Edwards (Nagy-Britannia)  a döntőbe jutásért

94 kg. Jároszkievicz Krisztián – Paolo Niceforo (Olaszország) a döntőbe jutásért

+94 kg. Vágvölgyi Péter - Gunther Wohlwend Liechenstein)

Veterán
63 kg. Vígh Péter - Chris Collymore (Nagy-Britannia) a döntőbe jutásért

94 kg. Tóth István - Ron Peploe (Nagy-Britannia) a döntőbe jutásért

LIGHT-CONTACT

55 kg. Busa Gabriella – Sinead Beasley (Írország) a döntőbe jutásért
57 kg. Rizmayr Norbert – Ivan Sciolla (Olaszország) a döntőbe jutásért

69 kg. Kovács Ádám – Desmond Leonard (Írország) a döntőbe jutásért
74 kg.Zsarkó Dániel Péter – Shamil Khez (oroszország) a döntőbe jutásért

+70 kg. Sélley Anna - Claudia Kiontke (Németország) a döntőbe jutásért

89 kg. Dancsó Zoltán – David Zibrat (Szlovénia) a döntőbe jutásért

Veterán korosztály:

65 kg. Szuknai Zsuzsa - Ruth Nelson (Nagy-Britannia) a döntőbe jutásért

63 kg. Vigh Péter – Luigi Vullo (Olaszország) (Nagy-Britannia) a döntőbe jutásért

94 kg. Tóth István – Gligor Kosutics (Bosznia-hercegovina) a döntőbe jutásért

+94 kg. Pődör Csaba- Chateau Sebastien (Franciaország) a döntőbe jutásért

KICK-LIGHT szabályrendszer

74 kg.Zsarkó Dániel Péter – Jahja Alemdag (Törökország) a döntőbe jutásért

+94 kg. Bayer Péter – Artur Bizewski (lengelország) a döntőbe jutásért

55 kg. Busa Gabriella – Meltem Bas (Törökország) a döntőbe jutásért


Gregor László