Megint tarolt a Halker-Király Team - Összefoglaló
2015. szeptember 04. 18:00

Megint tarolt a Halker-Király Team - Összefoglaló

Sporttörténlemet írt a Halker–KirályTeam ifjú versenyzője, Erdei Brúnó a San Sebastianban zajló utánpótlás kick-box Eb-n: három különböző tatamis szabályrendszerben nyert egyéni aranyérem mellett a győztes Junior csapat tagjaként még egy negyedik arannyal is gazdagította éremgyűjteményét. Király István mesteredző tanítványai - Erdei Brúnó 4 aranyán kívül - a csapatversenyek 2 aranyával együtt (közösen a Debreczeni Teammel) még további 10 egyéni aranyat is besöpörtek Spanyolországból.

 

Profight: Harcművészeti felszerelések széles választéka!
 

Mindezidáig senkinek sem sikerült a felnőttek és az utánpótlás-korúak között ugyanazon a világversenyen mindhárom tatamis kategóriában nyernie. Teljesítménye mellett az európai szövetség (WAKO Europe) sem mehetett el szó nélkül: Erdei Brúnó a legjobb tatamis versenyző különdíját is átvehette.”- mondta Király István, a csepeli Halker-KirályTeam vezetője, a Magyar Kick-Box Szövetség alelnöke, aki további kimagasló eredményekről számolt be. A nyert 14 arannyal (2 csapat, 8 pointfighting és 4 light, kick-light egyéni győzelemmel) a Halker-KirályTeam büszkélkedhet ugyanis a legeredményesebb csapat címmel a nemzetközi éremtáblázat alapján pointfighting szabályrendszerben. Király István mesteredző büszke arra, hogy tanítványai immár nem csak pointfighting kategóriában, hanem - Jároszkievicz Krisztián ötszörös világbajnok edzőkollégája és tanítványa - segítségével már a light, kick-light kategóriákban is 4 aranyérmet nyertek.

A Halker-KirályTeam a klubok nemzetközi éremnyilvántartása alapján 11 éve őrzi a világ legeredményesebb kick-box klubja címet, amelyet ez az eredmény is csak erősít, annak ellenére, hogy 35 ország több mint 1400 indulója vett részt a spanyolországi kontinensviadalon, ami az Európa-bajnokságok történetének eddigi legnagyobb mezőnyének számított.

A csepeli klubon kívül más magyar egyesületek is igen szép eredménnyel végeztek. A Magyar válogatott összesen 22 aranyat szerzett az Európa-bajnokságon ezzel minden szabályrendszer eredményének összesítésében a 4. helyen végzett a résztvevő országok között. 

 

 Erdei Brúnó                                                                    Erdei Brúnó

„A számok önmagukért beszélnek. Részletezve, pointfighting mellett a kick light szabályrendszerben is a legjobbak a magyarok 7 aranyéremmel, light contactban a 4. hely jutott, míg K-1-ben a 16. helyen végeztünk Szabó Sándor tanítványának, Kadás Gábornak az ezüstérmével.” – mondta Zrínyi Miklós, a Magyar Kick-box Szövetség alelnöke és szakmai igazgatója, aki kiemelte, hogy az elmúlt 4-5 évben nagyon kiegyenlítődött a light contact és kick light szabályrendszer mezőnye. Ennek ellenére a magyarok e kategóriákban is a legjobbak között végeztek. Sőt, külön öröm, hogy Vígváry Viktor, Olasz Attila esztergomi tanítványa mindkét szabályrendszerben győzni tudott. Zrínyi Miklós elmondta azt is, hogy a hazai kick-box utánpótlás bizakodásra ad okot és reméli, hogy az utánpótlás válogatott tagjai majd a felnőtt mezőnyben is hasonlóan szép eredményekkel képviselik Magyarországot az elkövetkezendő években.

 Jánosi Henriett