Szenzációs szereplés! Hat érem a végére, közte két arany!
2014. október 27. 15:43

Szenzációs szereplés! Hat érem a végére, közte két arany!
A szombati nap ünnepélyességgel vegyes feszült hangulatot hozott, ami nem csoda. Elérkezett a DÖNTŐK napja. Véget ér az a hosszú menetelés, ami valójában nem a hét elején kezdődött, hiszen hosszas, hónapokig tartó kemény felkészülés előzte meg, s volt, aki régóta várta a nagy lehetőséget. S most ennek vége szakadt, hiszen itt már nincs értelme jó és rossz sorsolásról beszélni, erősebb  és gyengébb ágról…

Profight: Kick-box felszerelések széles választéka!


   Itt már csak az ellenfél készülődik a szorító másik sarkában, aki szintén kick-box Európa-bajnok akar lenni.
    Valahol ilyen érzésekkelérkezett a csarnokba az a négy  magyar versenyző, aki  bejutott a döntőbe.
              A magyarok közül kezdésként Brunner Boglárka küzdött meg a hatalmas termetű és végig rohamozó horvát ellenfelével, Ana Bajiccsal a női szupernehézsúlyban, a full-contact +70 kg-ban . Az ellenfél erőszakossága ellenére a Titán SE kiválósága nem hagyott kétséget arról, hogy a két évvel ezelőtti K-1 Európa-bajnoki aranya  mellé most a full-contact Európa-bajnoki címet is begyűjti. Okosan, nagyon jól küzdve nyert, s lett szombaton a magyar ring sport első aranyérmese. Bogi ezt óriási örömmel élte meg, az eredményhirdetés után szinte vulkánként szakadt ki belőle a feszültség…
A szombati döntőkön két versenyzőnk is olyan ellenfél ellen döntőzött, akik az eddigi eredménylista alapján esélyesebbnek tűntek. A  küzdősport belső világát ismerők tudják, hogy többszörös világbajnokot „lelökni a trónjáról, nagyon nehéz. Vagy döntő főlény kell, vagy mint a kick-box ringes szabályánál KO győzelmet kell aratni. Egyébként ez sok sportágban így van.

Az Európa bajnok Brunner Boglárka                                                                           Az Európa bajnok Brunner Boglárka

        Először Laszák Zoltán következett egy borzasztó nagy rivális, a világbajnok orosz Juszup Magomedbekov ellen. Közönségdíjas mérkőzésen, a full-contact minden szépségét bemutató küzdelmet láthatott a közönség. Zoli kézzel is felvette a versenyt a kiválóan bokszoló orosz ellen, de hiába rendelkezik jóval erősebb lábtechnikával, a bírókat nehéz volt meggyőzni. A szoros mérkőzés ellenére kevésbé jöttek a pontok, a bírók jobban értékelték Juszup Magomedbekov orosz világbajnok technikáit, pedig Laszák hatalmas erejű rúgásait nem volt nehéz észrevenni.
A harmadik menet elején még bíztunk abban, hogy a mérkőzés eredménye megfordítható, Zoltán rohamozott, de az orosz jó védekezéssel tartotta minimális előnyét. A végén ebben a sportban ritkán látott szaltós baltarúgással próbálkoztunk, ami el is találta az orosz ellenfelet, de nem lett KO erejű, ezért „csupán” a szakma ámulatát és az ellenfél elismerő gratulációját fogadhatta.

Laszák Zoltán

           Szabó László a világbajnok szerbbel döntőzött. A szerb Miljan Vidovics meglepődött a békéscsabai fiú erős kezdésén, aki nagy önbizalommal vetette magát a küzdelembe és egyszer le is ütötte riválisát. A szerb fiú megérezte a magyar versenyző erejét. Nagyon szoros küzdelemben végül Laci ezüstérmet szerzett, mely megerősítette a tavalyi világbajnoki kiváló szereplését és jelezte, hogy tagja a világ elitjének. Facebook üzenete mindennél jobban beszél:” Köszönöm szépen aki szurkolt nekem, de ma szoros meccsen nem sikerült nyernem a szerb világbajnok ellen pedig az első menetben sikerült padlót fognia !! Így a maradt a második hely. Jövőre meg lesz az arany !!”Talán ez a hozzáállás a záloga annak, hogy Ő is és Laszák Zoli is jövőre átlépik a küszöböt, s ez a világbajnoki címet jelentheti!

Szabó László

      63,5 kg-ban  viszont a full -contact szakág vezéregyénisége,  a súlycsoport esélyese, Görbics Gábor már jól ismerte a norvég ellenfelét. A nagy ütőerejű, egyedi stílusú, harcos Milton Barrios Galarreta  fente a fogát a Titán SE magyarjára. Gabi higgadt volt, felkészült, nem rohant neki az ellenfelének, hanem taktikusan küzdve,jól látható pontokat szerezve  biztosan hozta a mérkőzést és a csapat második aranyát.
A szakma pedig megválasztotta a full-contact "Best fighter" versenyzőjévé, vagyis a súlycsoportoktól függetlenül legjobb versenyzőjévé ennek a szabályrendszernek. Gáborban benne volt az eredmény, sorra nyerte tavaly és idén is a világkupákat s a tavalyi szentpétervári World Combat Games arany után újra "bearanyozta" a magyar sportot.

Az Európa bajnok Görbics Gábor                                                                                              Az Európa bajnok Görbics Gábor

A magyar ringes válogatott  2 arany, 2 ezüst, és 2 bronzéremmel 35 ország közül 3. lett full-contact szabályban és a három szabályrendszert figyelembe véve összesítésben nyolcadik helyen végzett. A 12 induló versenyzőt figyelembe véve sok nagy létszámú nemzetet megelőztünk és ez egy csodálatos dolog. Csak gratulálhatunk a versenyzőknek és edzőiknek!

Gregor László