Szenzációs szereplés! Hatan a legjobb négyben!
2014. október 24. 11:56

Szenzációs szereplés! Hatan a legjobb négyben!
Bilbao-ban a csütörtök hozta az eddigi legizgalmasabb versenynapot, hiszen a mai mérkőzések tétje a négy közé jutás volt. Vagyis, aki ma győzött, az bronzérmesnél rosszabb nem lehet. Már korábban is vívtak dobogóért mérkőzéseket, de a mai nap után elmondhattuk, hogy hat magyar jutott a négy közé. Igen csak meg kellett szenvednie a többségnek a továbbjutásért.

      Profight: Kick-box felszerelések széles választéka!  

  A mérkőzések között tallózva például Görbics Gábor sem sétagaloppban nyerte mérkőzését. A magas , nagy ütőerejű portugál Joao Francisco várt rá a piros sarokban. Cseppet sem tisztelve a World Combat Games győztes Göbics  Gabit, rárontott. Parázs csata alakult ki, mely az első menetes döntetlen után teljesen a magyar bajnok javára billent. Óriási test-fej bombáit nehezen bírta a portugál, de végig ment a meccs, mely biztos Görbics győzelmet hozott. Holnap az orosz  Ramazan Razakov próbál Gábor útjába állni.
Miután K-1 szabályrendszerben már csak Szabó László maradt állva, külön értéke volt győzelmének. Laci a legjobb formáját mutatva a horvát Petar Jamant fegyelmezetten verte. Hosszú hátsó egyenesekkel, testrúgásokkal lepte meg az ellenfelét. Okosan küzdelme  nagy pontkülönbségű győzelmet  jelentett. Aktív volt a ringben, miközben figyelte és be is tartotta Rehák György szövetségi kapitány utasításait, tanácsait. Holnap is nehéz meccs vár rá a macedón Miki Ivanovski ellen, de látva Laci egész EB-n nyújtott teljesítményét, nincs mitől tartania.

Szabó László és Rehák György                                                                      Szabó lászló és Rehák György


       A hölgyeknél a szegediek kiválósága, Kónya Kata szoros mérkőzésen, fantasztikus bunyóval és energiával verte a full-contact híres norvég bajnokát, Cathrine Fonnest. Jó védekezés, nagy csata jellemezte a küzdelmet. Kata kétszer tisztán fejbe rúgta a norvégot, aki nem hitt a szemének. Katona Attila full-contact szövetségi kapitány elégedetten állt fel a székről és osztozott a fantasztikusan szurkoló magyar tábor örömében. Minden örömre megvolt az oka a magyar szakvezetésnek, hiszen a négy közé végül is három hölgy – Kónya Kata, Brunner Boglárka és Boros Kata- és három férfi harcosunk – Görbics Gábor, Laszák Zoltán és Szabó László- került. Hogy a hat érem milyen színű lesz, ezt a pénteki és a szombati nap dönti majd el.Persze, evés közben jön meg az étvágy!
A pénteki  program:
K-1 szabályrendszer:
81 kg. Szabó László – Miki Ivanovski (Macedónia) a döntőbe jutásért
FULL-CONTACT szabályrendszer:

65 kg. Kónya Katalin – Nicole Trimmel (Ausztria) a döntőbe jutásért
+70 kg. Brunner Boglárka – Anna Kolodziejska (Lengyelország) a döntőbe jutásért

63,5 kg. Görbics Gábor – Ramazan Razakov (Oroszország) a döntőbe jutásért
75 kg. Laszák Zoltán – Raymond Straume (Norvégia) a döntőbe jutásért

LOW-KICK szabályrendszer:

70 kg. Boros Kata – Tijana Srdics (Szerbia) a döntőbe jutásért

 
Gregor László