Nádas Tamás most egy vígjátékban szerepelt!
2020. április 21. 09:50

Nádas Tamás most egy vígjátékban szerepelt!
Annak ellenére, hogy a filmgyártás „Mekkája”  Amerika, nagyon kevés hír érkezik azokról a magyar művészekről, akik ebben a filmiparban dolgoznak.  Nádas Tamás, az Egyesült Államokban rendőrként dolgozó kiváló karate mester már korábban is díjakat szerzett a különböző rangos filmfesztiválokon filmjeivel.

Az, hogy egy karatés nem csak harcművész, hanem a film világában is művészi teljesítményre képes, nem számít újdonságnak. Újszerű talán az, hogy nem általános Magyarországon ez a kettős szerepkör.

Már korábbi sikeres filmjeiben, a Fierce Target-ben és a Busy Day-ban is előszeretettel támaszkodott a harcművészek és küzdősportolók által biztosított magas színvonalra. A mostani rövidfilmben Tamás azonban nem a harcművészetre tette a hangsúlyt mint korábban, hanem az igazi szerepjátékra. Itt Tamás egy vígjátékban kapott főszerepet, ahol olyat alakít, hogy hanyatt esik a néző a nevetéstől.


perps1

Több amerikai újság és internetes film kritikus megkapta a lehetőséget, hogy megnézhesse Nádas Tamás és Lou Ferrigno főszereplésével Alejandro Montoya Marin legújabb filmjét „Perps” címmel, amely február 16-án debütált a Santa Fe Filmfesztiválon és magasan meg is nyerte a film kategóriájában a díjat. A tíz perces rövid, pörgős, irónikus mese a bosszúról szól fantasztikus humorral körítve.


IMG_0746

A film története dióhéjban: Nádas Tamás és John Kaler kínos konfrontációba kerülnek egy érzelmileg megsavanyodott rendőr, Kenneth McGlothin, miatt akit ott hagyott a felesége, Maria, egy másik férfi (Lou Ferrigno) miatt. Miután elkapták füvezésért, a két elkövetőnek meg kell győznie a zsarut és társát, hogy ne tartóztassák le őket. John kitalálja, hogy miután Tamás fekete öves karatés, „elintézik” Maria új barátját. A konfliktus és a komédia ettől a ponttól bontakozik ki igazán.


perps2


Amúgy a Perps talán a megfelelő időben jött létre, amikor a korona vírustól rettegő embereknek szükségük van egy jóízű nevetésre, lazításra, és ez talán sikerülni is fog. A sok kiemelt esemény közé tartozik egy vidám montázs, ami Tamás karatés múltja miatt nevetteti meg a nézőt. Lou Ferrigno (“The Incredible Hulk (TV)”), “Hercules”), emlékezetes alakítása emeli a filmet egy még magasabb szintre. A filmkészítés csapatsport, s ez a Perps esetében egyértelműen érvényesül. 


a0421karate

A film meghívást nyert a Dances with Films Film Fesztiválra is, - ez a korábbi Los Angeles Film Fesztivál, ami az egyik leghíresebb filmfesztiválnak számított az Egyesület Államokban. Mivel a COVID-19 pandémia miatt a filmfesztiválokat is szüneteltetik és határozatlan időpontra elhalasztják, így a Perps sem kerül vetítésre Los Angelesben. Ezért is gondoltak arra a producerek, hogy megosztják a filmet mindenkivel a Youtube-on. 

A film megtekinthető: 

https://www.youtube.com/channel/UCElIAUD4VitBp2Sf-aQyf1A

Nádas Tamásról bővebben itt olvasható: https://hu.wikipedia.org/wiki/Nádas_Tamás_(karatézó)


Gregor László

Küzdősportban támogatónk a profight.hu