Ashihara Sabaki Világbajnokság
2012. november 04. 19:16

Ashihara Sabaki Világbajnokság
Idén Szerbia fővárosában, Belgrádban rendezték meg az ashihara karate stílus világbajnokságát október 25-28.-a között.
Kiváló minőségű karate ruhák Akciós áron!

A megmérettetésen húsz ország legjobb versenyzői vonultak fel.
A négy napos rendezvény első napján a szállások elfoglalása után, a mérlegelésen és az orvosi vizsgálatokon mind a 8 versenyzőnk átesett. Kis izgalom volt egy-egy sporttársunk súlya miatt, de sikerült győzelmet aratni a mérleg felett.
Magyarországot 8 versenyző képviselte, kata és kumite versenyszámokban.

Csurkáné D. Mária egyéni és szinkron kata - kumite, Piacsik Zsófia egyéni és szinkron kata - kumite, Abuczki Csaba kumite, Haklik Szabolcs kumite, Antalics Viktor és Antalics Máté egyéni kata - kumite, Lacházi János kumite, Csurka Gergő szinkron kata versenyszámokban.
A delegáció tagjai voltak; Hartyányi Attila csapatvezető / bíró, Droppa Szílvia tolmács / bíró, Szepesi Sándor bíró, Csurka László, bíró Magapatona Péter tolmács.

Az első nap tartogatta a legtöbb izgalmat számunkra. Ekkor voltak a formagyakorlatok (kata) és a minket érintő súlycsoportok küzdelmei. Sajnos az idei világbajnokság nem sok jót tartogatott számunkra. Sorban sérültek le a versenyzőink. Egy borda és több térdsérülést szenvedtek el versenyzőink, így nem tudtak maximálisan teljesíteni és az elő-középdöntők során elvéreztek. Haza érkezésünk után, mindenképpen meg kell vizsgálnunk, hogy miért volt idén ez a nagyarányú lesérülés!?

A sérülések miatti elkeseredettségünket, Csurkáné D. Mária egy kis időre feledtetni tudta amikor bejutott a formagyakorlat döntőbe és a tavalyi Román világbajnokkal mérte össze tudását. Az ember ilyen esetben nehezen tud döntést hozni. Én is benne voltam a bírói gárdában, ebben a döntő küzdelemben és nem láttam jobbnak a Román lányt. De sajnos mégis Ő lett a győztes.

Csurkáné az előkelő második helyen az Ashihara Világbajnokságon
Csurkáné ezüstérmes a Világbajnokságon


Így Csurkáné D. Mária az előkelő világbajnoki második helyezést érte el!
Gratulálunk szép volt Marcsi!


Osu!
Sensei Hartyányi Attila 4. Dan
Shibucho

 

Mosonyi József Péter