Fergeteges három nap a Kempo Világbajnokságon
2014. április 30. 20:44

Fergeteges három nap a Kempo Világbajnokságon
33 arany, 27 ezüst- és 72 bronzérem termett a magyar válogatott tagjainak a budapesti kempo világbajnokságon és világkupán a hétvégén. Ezzel a mieink az összetett csapatversenyben harmadikak lettek.
A XI. IKF Kempo Világbajnokság és Világkupa a magyar kempo sport történetének eddigi legnagyobb mérföldkövének számít, hisz ekkora szabású kempo viadalt még nem szerveztek hazánkban. A háromnapos eseményt harmincnégy ország közel ötszáz versenyzőjének részvételével rendezték meg a MOM Sportközpontban. A három technikai és négy küzdelmi számban összesen százharminckét alkalommal szólítottak magyar harcost dobogóra az eredményhirdetések során. Külön-külön mindkét irányzatban ezüstérmes lett a magyar kempo válogatott, a megszerzett érmek számát alapul vevő összetett csapatrangsorban pedig bronzérmes helyen zárt.

Horváth
Horváth "Kukker" Zoltán - törésgyakorlat

Kasza Pál gyakorlata bottal
Kasza Pál katája bottal

A tavalyi, törökországi vb-n és vk-n aranyérmes magyar sportolók közül Pásztor Ádámnak és Lacza Ábelnek sikerült a címvédés. Mindketten semi kempo szabályrendszerben örülhettek ismét a végső győzelemnek.

Lacza Ábel (jobbra) küzdelem közben
Lacza Ábel (jobbra) küzdelemben

Végeredmény (összetett csapatrangsor):
1. Románia
2. Hollandia
3. Magyarország

Lacza Ádám Illés, a Magyar Kempo Szövetség elnökének értékelése: "Rendkívül nehéz, ugyanakkor megtisztelő feladat volt számunkra, hogy vendégül láthattuk a világ legjobb harcosait Budapesten. Nem csak a tatamin, hanem a háttérben is bizonyítanunk kellett tudásunkat és elszántságunkat a kempo iránt. Úgy érzem, hogy összességében mindkét területen sikerült tisztességgel helyt állni, s megmutattuk a világnak, hogy fontos láncszeme Magyarország a nemzetközi kempo társadalomnak. Mindenkinek, aki részt vett valamilyen formában a vb-n, segített vagy támogatta azt, ezúton is szeretnénk köszönetet mondani!"

Önvédelem gyakorlat Varga Roland és Szabó Patrik András
Aranérmes gyakorlat Szabó Gyulával és Varga Adrással

Az idei kempo vb-n személyesen volt jelen dr. Simicskó István sportért és ifjúságért- és Soltész Miklós családügyért felelős államtitkár, dr. Váczi János hegyvidéki alpolgármester, Marius Vizer, a SportAccord és a Nemzetközi Judo Szövetség elnöke, dr. Leyrer Richárd, a Magyar Olimpiai Bizottság Nem Olimpiai Sportágak Tagozatának, valamint a Magyar Kick-Box Szövetségnek az elnöke, továbbá Kancho Yoshiji Soeno, a shidokan karate stílus világszövetségének első embere, Benny "The Jet" Urquidez amerikai filmszínész, karate és kick-box világbajnok, Nagy "Csonttörő" János profi világbajnok bokszoló és Gájer Bálint énekes.

 

Lacza Ádám Illés és Marius Vizer
Lacza Ádám Illés és Marius Vizer


 

Pecsuvácz Péter