Három magyar érem a korosztályos karate világbajnokságon
2013. november 15. 20:56

Három magyar érem a korosztályos karate világbajnokságon
Remekül szerepelt a magyar válogatott a spanyolországi Guadalajarában zajló korosztályos - kadet, junior és U21-es - karate világbajnokságon.
Profight: Karate ruhák széles választéka!

A junior fiúk 68 kg-os súlycsoportjának küzdelmeiben Hárspataki Gábor parádésan versenyzett: cseh, tajvani, német és tunéziai ellenfelei közül többet is fölényesen győzött le, utóbbi kettőt például 7-0-ra, illetve 8-0-ra. Sajnos, a magyar karatés a döntőbe jutásért nagy csatában 1-0-ra kikapott török Atestől, ezt követően azonban a harmadik helyért 3-0-ra nyert a portugál Pina ellen.

Hárspataki Gábor
Hárspataki Gábor

Nehéz lesz felülmúlnia 2013-as eredményeit Nógrádi Nicolnak, akinek nyakába a februári Európa-bajnoki arany után a vb-n is érem került. A junior lányok 53 kg-os mezőnyében csupán a japán Oku bizonyult jobbnak versenyzőnknél az elődöntőben, többi ellenfelét magabiztosan múlta felül Nógrádi Nicol. Még a selejtezők során amerikai, angol és kanadai riválist búcsúztatott, a bronzmeccsen pedig 5-1-re verte az olasz Lallót.

Nógrádi Nikol
Nógrádi Nikol

Szegedi Döme csütörtöki bronzérme után így újabb két harmadik helyet szerzett a magyar válogatott, három éremnél többet pedig eddig mindössze négy ország csapata tudott gyűjteni a 100 nemzet karatésait felvonultató világbajnokságon.

 

 

Turák Péter