IKU karate edzőtábort tartottak Balatonfenyvesen
2020. július 07. 17:25

IKU karate edzőtábort tartottak Balatonfenyvesen
Magyar IKU Karate Szövetség központi edzőtábor és övvizsga

Július első hetében rendezte meg éves központi edzőtáborát Balatonfenyvesen az International Karate Union újonnan megalakult magyarországi képviselete, a Magyar IKU Karate Szövetség. A Covid-19 korona vírus miatt sajnos csak magyar résztvevőkkel és szigorú biztonsági szabályokkal folyt a karate oktatás, 25 fő részvételével. Nagykanizsai, zalaegerszegi, békéscsabai és budapesti résztvevőkből állt össze a csapat.
  
Az első nap Shihan Feszt Norbert 6. Danos nagymester, a szövetség elnöke tartotta meg a nyitó edzést, aminek az alapja kihon technikákról szólt, majd a későbbi edzéseken kata / formagyakorlatok és annak elemzése /bunkai/ volt a fő téma részéről, amit egy bíró képzés követett.

A második napon  Sensei Szircsák Szabolcs 3. Dan Shito Ryu kihon és formagyakorlat technikákat mutatott be.
          
A harmadik nap Sensei Farkas Norbert kapott szerepet és tartott Sendo Ryu karate edzést a karatékáknak.
      
Ezt követően az IKU magyar szövetsége megtartotta éves közgyűlését, ahol létrehozták a versenyszervezői bizottságot és kitűzték az első IKU Országos Bajnokság helyszínét Budapestre, idejét pedig 2020. 10.18.-ra tervezték. Meghatározták a közel jövő feladatait, ami egyrészt a nemzetközi kapcsolatok bővítését tűzte ki célul, másrészt a magyarországi  további magyarországi klubok csatlakozását a szövetség tagjai közé. nemzetközi szinten elhangzott, hogy az International Karate Union 2021 őszére  halasztotta az idei, Romániába tervezett Európa-bajnokságát.
     
A negyedik napon Sensei Takács Krisztián 4. danos mesternek, a szövetség alelnökének  edzésén páros gyakorlatokat gyakoroltak, majd Shihan Feszt Norbert magasabb szintű katákat tanított.
     
Az ötödik napon egy vizsga felkészítő kihon, kata, és jiyu ippon kumite edzés volt, ahol Sensei Fesztné Nagy Zita 3. Dan is kivette a részét.
A tartalmas tábor Kyu és Dan vizsgával végződött, ahol Szücs Alex Benett 8 kyu, Markó Iván 5 kyu, Markó András Milán 1 kyu, halász István 1 Dan, Horváth Filip 2 Dan és Farkas Máté 2 Dan fokozatra vizsgázott.  
 
A tábor elérte célját és természetesen a nyári táborokat jellemző jó hangulat sem hiányzott.


    

Gregor László