Négy érem az Ashihara Világbajnokságon
2013. november 17. 10:52

Négy érem az Ashihara Világbajnokságon
Magyarországot 5 sportoló képviselte a Brassóban megrendezett Ashihara Karate Világbajnokságon. Sensei Hartyányi Attila 4. Dan csapatvezető, Sempai Csurkáné Döcsakovszky Mária 2. Dan edző, Sempai Durgó Attila 2. Dan és Mosonyi József 2. Dan kisérőként utazott ki.
Profight: Karate ruhák széles választéka!

Schwarczenberger Klaudia serdülő nő abszolút kategóriában küzdelem valamint egyéni és csapat formagyakorlat versenyszámban, Csurka Gergő serdülő fiú -50 kg-os kategóriában küzdelem valamint egyéni és csapat formagyakorlatban, Takács Balázs serdülő fiú +50 kg-os súlycsoportban küzdelem valamint csapat formagyakorlatban, Bak Benjamin serdülő fiú -35 kg-os küzdelem kategóriában, Haklik Szabolcs szenior 35. év feletti kategóriában küzdelem versenyszámban indult.

Október 31-én volt a mérlegelés, orvosi vizsgálat és a sorsolás.

November 01-én a rendezték meg a 18 év alattiak kategóriák versenyszámait. A serdülőknek a verseny sajnos nem jól indult, mert az előző esti vacsora után két versenyzőnk is hasfájásra panaszkodott, így félig betegen indultunk neki a versenynek.

Délelőtt és kora délután a formagyakorlat versenyszámokban volt érdekeltségünk. Csurka Gergő és Schwarczenberger Klaudia indult egyéni formagyakorlatban. Mindketten nagyon szép KATA-t mutattak be, majd a szinkron formagyakorlat következett Takács Balázszsal kiegészülve, sajnos ezekben a versenyszámokban nem szereztünk érmet.

Késő délután kezdődtek a küzdelmek és egészen 23.00 óráig tartottak, ez igen késői időpont a gyermek versenyzőknek.

A küzdelmekben serdülőversenyzőink nagyon szépen szerepeltek. Technikás, dinamikus. erős küzdelmeket láthattunk. Ellenfeleink zömmel orosz és román versenyzők voltak. Tudni kell, hogy Oroszországban és Romániában több ezer versenyző közül válogatják ki a legjobbakat, míg Magyarországon ezt pár száz gyermek közül tehetjük meg. Ennek ellenére ellenfeleink nem voltak jobbak.
Schwarczenberger Klaudia ezüstérmet szerzett. Földrevitelekkel nyerte küzdelmeit, illetve volt egy nagyon szép test KO-ja amikor egy testre irányuló térdrúgással győzött a mezőny egyik legnagyobb és legerősebbnek tűnő versenyzőjével szemben.

Csurka Gergő bronzérmes lett. Taktikusan küzdött, igyekezett ellenfelétől ütőtávolságon kívül maradni, kitérésekből szép fej rúgásokkal ért el találatokat, de sajnos a nap végére már olyan beteg lett, hogy infúziót kapott és utolsó ellenfelével már nem állhatott ki.

Takács Balázs ezüstérmet szerzett. A szokásos harcias küzdőstílusát hozta, megpróbálta erőből legyőzni az ellenfeleit, mely nem volt egyszerű feladat, hiszen ő a +50 kg-os súlycsoportban indult, ahol bizony volt 70 kg-os ellenfele is. Csak egy vesztes küzdelme volt, mindenkit legyőzött vagy pontozással, vagy ha nem volt pont a nagy súlykülönbség miatt hirdették ki győztesnek.

Bak Benjamin 4. helyezett, első nemzetközi versenyén vett részt, harciasan küzdött, nem ijedt meg a nála sokkal magasabb öves ellenfeleitől, fejrúgásokkal próbált pontokat szerezni.

Másnap voltak a felnőtt kategória versenyszámai.

Haklik Szabolcs bronzérmes az Ashihara Karate Világbajnokságon
Magyar bronzérem senior kategóriában

Haklik Szabolcs a senior kategóriában indult és bronzérmet szerzett. Technikásan küzdött több tiszta fejrúgást is eladott, de nem voltak elég erősek ahhoz, hogy megrendítő erejűek legyenek. Felnőtt versenyszámokban csak akkor kap pontot a versenyző, ha kiüti az ellenfelét vagy rászámolnak. Így a 3. hellyel kellett megelégednie.

Sensei Hartyányi Attila 4. Dan csapatvezető
Sempai Csurkáné Döcsakovszky Mária 2. Danedző