Szenzációs magyar szereplés Törökországban
2013. május 01. 10:49

Szenzációs magyar szereplés Törökországban
Második lett a Magyar Kempo Válogatott a Törökországban rendezett világbajnokság összetett csapatrangsorában. Ez minden idők egyik legjobb magyar eredménye a nemzetközi mezőnyben.
Profight: Karate ruhák széles választéka!

14 arany-, 22 ezüst- és 34 bronzérmet szerzett a Magyar Kempo Válogatott az április 25. és 27. között, a törökországi Antalyában tartott kempo világbajnokságon. A magyar csapat ezzel minden idők egyik legjobb eredményét érte el a 4 kontinens 40 nemzetének legjobbjait felvonultató küzdősport viadalon.

Edzés Varga Péterrel
Varga Péter tapasztalata sokat ér...

A Shihan Lovász Gábor vezette magyar csapat első helyen végzett a tradícionális kempo (formagyakorlatok, önvédelem) irányzatban. „A harcművészeti rész az alapja a kempónak, ezért nagyon fontos, hogy jól teljesítsünk ezen a területen. A mezőny nagyon erős volt, de szerencsére sikerült jól szerepelni. Látjuk, miben kell fejlődnünk, e szerint fogunk dolgozni a jövőben." - értékelt a honi sportszövetség technikai vezetője.

Shihan Lovász Gábor a dobogó tetején
Shihan Lovász Gábor a dobogó tetején

A vb ideje alatt döntött a Nemzetközi Kempo Szövetség (IKF) arról, hol tartják a 2014. évi világbajnokságot. A rendezési jogot a Magyar Kempo Szövetség kapta meg, így Budapest látja vendégül jövőre a világelitet. „Nagy eredmény ez a hazai kempo sportnak, hiszen legutóbb 2007-ben lehettünk házigazdái a vb-nek. Igyekszünk jól felkészülni és egy remek tornát összehozni, ahol bízom benne, hogy az ideinél is eredményesebben fogunk szerepelni." - nyilatkozta a döntést követően Lacza Ádám Illés, a Magyar Kempo Szövetség első embere.

Magyar Csapat
A Magyar csapat

Küzdelem
Küzdelem

A világbajnokságon elért valamennyi magyar vonatkozású eredmény hamarosan megtekinthető lesz a szövetség hivatalos weboldalán, a www.hungariankempo.hu oldalon.

A Magyar Csapat
A Magyar válogatott


További információk:
www.hungariankempo.hu


Pecsuvácz Péter
Pecsu Press