Zajlik a élet a Fehérvári Kempo Akadémián
2014. március 06. 19:57

Zajlik a élet a Fehérvári Kempo Akadémián
A legnagyobb eredményt Szűcs Gergő érte el, aki a Csehországban rendezett MMA-viadalon az első menetben legyőzte Jakub Bahnikot. A PKA részt vett a bólyi és a gyöngyösi kempo versenyen is.

„Jól alakultak a hátunk mögött hagyott hetek"
- értékelt röviden Kyoshi Takács Attila, a székesfehérvári Profi Kempo Akadémia tulajdonos-menedzsere a profikempo.hu honlapnak. „Valamennyi tornán, amelyen harcba szálltunk, tisztességgel helyt álltak a sportolóim. Természetesen Szűcs Gergő cseh sikere kiemelkedő az eredményeink közül, büszke vagyok a teljesítményére." - tette hozzá Taki, aki a Magyar Zen Bu Kan Kempo Válogatott szövetségi kapitánya is egyben.

A csehországi Benesov-ban rendezett harcművészeti gála két MMA-összecsapásán volt érdekelt a PKA. A korábban profi kempo magyar bajnok Szűcs Gergő ellenfelének kiléte ugyan módosult az utolsó pillanatban, a magyar mestert azonban ez nem zavarta meg, s magabiztos sikert aratott egy első menetes technikai K.O-val. „Az elején felmértem az ellenfelem, majd belementem a bunyóba. Zömében én kezdeményeztem a támadásokat. Combosokkal húztam lejjebb és lejjebb a kezét. Aztán végül ijesztettem egy combossal, lekapta a kezét, én pedig egy bal-jobb horoggal pontosan állon találtam, amitől megrogyott. A bíró ekkor még nem állította meg a meccset, így kinéztem megint az állát és egy újabb jobb horoggal eltaláltam, ekkor kiesett a sarokból a kötelekhez, ahol ismét egy jobb horoggal fejeztem be a mérkőzést. Ezután már nem engedte tovább folytatni a bíró a meccset. Mindez másfél perc leforgása alatt történt." - értékelt a harc után Szűcs.

 

Szűcs Gergő Beneshovban
Szűcs Gergő Benesovban

A másik hazai sportoló, Antal Gergely hasonló körülmények között vereséget szenvedett.

A Bólyon tartott viadalon négy fighter vett részt a Profi Kempo Akadémia színeiben. Baricz Máté az első, míg Györe Zsolt a második menetben nyert T.K.O-val. Utóbbi sportolóval kapcsolatban mindenképpen említésre méltó, hogy csupán 17 esztendős, de már feketeöves mester, s egyben tagja a junior válogatottnak is. Kocsány Ádám, Kovács Richard és Jerausek Zoltán számára a debütálást jelentette a verseny: mindhárman kikaptak, de túlestek a tűzkeresztségen, s hasznos tapasztalatokkal gazdagodtak.

A csákvári származású, immáron második danos kempo mester, Dencinger Dávid első alkalommal szervezte meg - Takács Attila segítségével - a Gyöngyösi Kikiáltó Kempo Kupát ifjúsági és junior korosztályban. A torna zökkenőmentesen lezajlott, a visszajelzések alapján elégedettek voltak az indulók a szervezéssel. A Taki tanítványa által éltre hívott versenyen tizenegy érmet gyűjtöttek a Profi Kempo Akadémia harcosai.

PKA-eredmények Gyöngyösön:

Gombaszögi Viktória Vivien: földharc 2. helyezés
Baricz Máté: kata 3. hely, földharc és fullcontactA kategória 1. hely
Kovács Richárd: B viadal 1. hely
Török Dominik: B viadal 3. hely
Schieder Nándi: földharc és B viadal 2. helyezés
DamienSchloemer: földharc 2. hely
Reznyák Olivér: Önvédelem és B viadal 1. hely

 

 

Pecsuvácz Péter