Szabó László vereség nélkül lett bronzérmes a brazíliai világbajnokságon
2013. október 05. 17:21

Szabó László vereség nélkül lett bronzérmes a brazíliai világbajnokságon
Végéhez közeledik a brazíliai kick-box világbajnokság, így a csütörtöki napon kialakult a pénteki és szombati döntők résztvevőinek listája - sajnos magyar résztvevő nélkül. Pedig Szabó László, a Békéscsabai Lakótelepi SE válogatott versenyzője jó formában várta a döntőbe jutásért vívott mérkőzést a bolgár Jankov ellen.
Profight: Boxkesztyűk széles választéka!

De a a sors és egy előző napon szerzett súlyos sérülés ezt megakadályozta. A brazil versenyző elleni csata következtében bokaszalag sérülést szenvedett és nem tudott a mérkőzésre kiállni. Így elvesztett mérkőzés nélkül állhat majd a dobogó harmadik fokára, megszerezve ezzel a magyar válogatott egyetlen világbajnoki érmét.

A magyar csapat a brazíliai WAKO K-1 Világbajnokságon
A megnyitó pillanatai

Szabó László így foglalta össze világbajnoki szereplését:

„Az angol ellenfelem ellen inkább kézzel tudtam dominálni, nagy hátsó egyenes után az ezt követő első kezes felütés, befejezve egy combrúgással! A három menet alatt kétszer is rá kellet számolni! Én úgy gondolom, ha egy kicsit oldottabb vagyok, be tudtam volna fejezni a mérkőzést ! A brazil harcos erős fizikumú volt és folyamatosan jött előre! A taktika az volt hogy fogadó hátsó egyenes ütés után követő combrúgás majd elmozgás. Ez a taktika be is jött, a végére egy nagyon hajtós összecsapás lett belőle, amiből egyhangú pontozással én nyertem ! A tegnapi este folyamán éreztem kisebb sérüléseket de nem tulajdonítottam neki nagyobb jelentőségét mert úgy voltam vele hogy holnapra jobb lesz. Ma reggelre a bal lábamra alig bírtam ráállni, de úgy voltam vele egy kicsit megmozgatom, jobb lesz, ezért el is bicegtem az ellenőrző mérlegelésre. De nem lett jobb, ezért meg mutattam Pál Zoltán főorvos úrnak, aki a WAKO orvosi Bizottságának az elnöke. Rövid vizsgálat után megállapította,hogy elszakadt a belső boka szalagom a bal lábamban ! Így nem tudtam ki állni a döntőbe jutásért, s így maradt a bronzérem. „
Ami szerintünk csodálatosan csillog!!!


Gregor László