Békéscsabai harcművészeti napok
2016. október 23. 10:21

Békéscsabai harcművészeti napok
Szombaton Békéscsabán két nívós harcművész eseményt rendeznek. A városi sportcsarnokban 10 órai kezdettel kerül sor a Magyar Kendo Iado és Jodo Szövetség ez évi országos bajnokságára, ami a szövetség történetében már a huszonkettedik OB.

A kendo kialakulásakor a régi szamuráj harcosoknak segített a kardvívás gyakorlásában. Ebből alakult ki  maga a sportág, amelynek egyre jobban nő a népszerűsége és már a Világjátékok programjába is belekerült. A rendező Csabagyöngye Viharsarok Kendo Klub az idén ünnepli alapításának tizedik évfordulóját, ezért is kaphatták meg az egyesület kendósai a rendezés jogát. Természetesen a magyar élmezőny is itt lesz, ami nem akármilyen színvonalat jelent, hiszen s magyar kendosok Európa- bajnoki címeket, érmeket is szereztek a szövetség működése során. A rangos országos bajnokságra szeretettel várják a rendezők a szurkolókat,hiszen a helyi versenyzők is elindulnak - nem is esélytelenül!

Sensei Sáfár László IX.DAN  shotokan karate nagymester
Sensei Sáfár László IX.DAN  shotokan karate nagymester

Ezzel egy időben egy várhatóan magas színvonalú szemináriumra is sor kerül Békéscsabán - shotokan karatéban. Sensei Sáfár László IX.DAN  shotokan karate nagymester,az A.J.K.A. (American JKA Karate Association) nemzetközi főinstruktora, egyben a magyarországi szervezet vezetője tart hét végi zárt edzőtábort a Békéscsabai Lakótelepi SE shotokan karate szakosztályának vendégeként. Szombaton délelőtt és délután, vasárnap délelőtt lesznek az edzések, s ismerve a hetven éven felüli de még most is kőkemény Sáfár nagymestert, a résztvevők sem unatkozni, sem "fázni", vagy pihengetni nem fognak !

Harcművészetekben támogatónk a Profight.hu

Gregor László