Évadzáró elnökségi megbeszélés Békés Megye sportjáért!
2019. december 21. 19:09

Évadzáró elnökségi megbeszélés Békés Megye sportjáért!
Pénteken délután a Csaba Honvéd Kulturális Egyesület székházában tartotta évadzáró kibővített elnökségi ülését a Békés Megyei Sportszövetségek Érdekszövetségi Egyesülete. Ennek a szervezetnek a keretében működik az 1984-ben alapított  Békés megyei Harcművész Szövetség, amelyet elnöke, Shihan Gregor László VIII DAN képviselt a rendezvényen.

Marik Lászlóné, a szervezet elnöke rövid beszámolójában elmondta, sikeres évet zártak az egyesülethez tartozó szövetségek, hiszen számos felnőtt és korosztályos világ– és Európa-bajnoki címet, és érmet nyertek sportolóik. Természetesen kitért beszámolójában mind a kiemelkedő sporteredményekre, mind a szövetségek munkájára. Ebben, mint már annyiszor, kiemelték többek között  a megyei harcművész szövetséget minden tekintetben, ami az itt folyó munka színvonalát dicséri.


IMG_20191213_145540


Az év elején tervezett megyei versenyek jelentős részét a szövetségek megrendezték, azokon szép számú érdeklődő vett részt. Az idén is sikeres volt a szervezet sportszakember-képzése. A 2018–2019-es tanévben hatvanhárman szereztek edzői oklevelet. Az új oktatási évben huszonkét sportágban Békéscsabán, és a kecskeméti kihelyezett tagozaton csaknem százan vesznek részt a képzésben, s természetesen megtaláljuk benne a különböző harci művészetek képviselőit is. 


Gregor László

Küzdősportban támogatónk a profight.hu