MATASZ önvédelmi szeminárium Békéscsabán
2019. december 22. 22:28

MATASZ önvédelmi szeminárium Békéscsabán
A Magyar Tartalékosok Szövetsége Békés megyei és békéscsabai városi szervezete fontos szerepet tulajdonít az önvédelem oktatásának. „Az önvédelem, önmagunk megvédése nem sport hanem életszemlélet”. Ez volt a jelmondata annak a nemzetközi önvédelmi szemináriumnak, amelyet a MATASZ békéscsabai elnöke,  Shihan Gregor László VIII danos mester ,tartalékos százados, a MATASZ békéscsabai városi szervezetének elnöke tartott.

A Temesvári Daisho harcművész klub tagjainak részvétele nemzetközivé avatta az eseményt. A Széchenyi István Kollégium adott helyt a harminc gyakorló harcművésznek, akik között ott voltak a Nippon Seibukan Akadémia mesterei, Sensei Gasparik Róbert III. DAN, Sensei Adrian Butnariu III. DAN és Sensei Haba József IV. DAN is.


Bekescsaba1


Számos harcművész irányzat képviseltette magát:kick-box, shotokan karate,  aikido, goshinkai karate, ninjitsu, ju-jitsu . A Balázs Sándor II. DAN aikido mester vezette bemelegítés után  különleges gyakorlás következett:hogyan lehet védekezni támadások ellen golyóstollal, könyvvel és újsággal. Még a tapasztalt harcművészek is elgondolkodtak a rendhagyó megoldásokon.


Bekescsaba2


Az intézkedési technika körébe tartozó bilincselést Sensei Haba József IV. DAN oktatta szakszerű magyarázattal. A szemináriumot a késhasználat, késtámadások elleni védekezés és szabad késpárbaj zárta. Az értékelésnél és az oklevelek átadásánál  Gregor László jelezte, hogy a jövőben szintén rendeznek szemináriumot, ami remélhetőleg ugyanilyen jó hangulatú, sikeres és tartalmas lesz.

Gregor László

Küzdősportban támogatónk a profight.hu