Gaethje bejelentkezett Nurmagomedov helyére!
2020. március 31. 10:40

Gaethje bejelentkezett Nurmagomedov helyére!

Khabib Nurmagomedov vesztesége Justin Gaethje nyeresége lehet.

Hétfő kora reggel a veretlen UFC könnyűsúlyú bajnok bejelentette, hogy szülőországában, Dagesztánban ragadt, miután az orosz kormány utazási tilalmat rendelt el a koronavírus járvány miatt. Nurmagomedov abban a hitben tért haza befejezni edzőtáborát, hogy a Tony Ferguson elleni meccsre Abu Dhabiban kerül majd sor április 18-án.

 

Sajnos a szigorú szabályozások megakadályozhatják Nurmagomedovot az utazásban, ami miatt a UFC-nek alternatív tervet kell készítenie, ha be kell tölteni a bajnok esetlegesen megüresedő helyét.

 

Több forrás is megerősítette, hogy Gaethje szívesen beugrana az orosz helyére a Ferguson elleni meccsre. Eddig azonban egyik fél sem írta ezt alá, a UFC-nek pedig ez az irány az utolsó utáni terve.

 

A híreket először az ESPN közölte.

 

Gaethje múlt héten azt mondta az MMA Fighting honlapjának, hogy edzésben van és próbálja a beosztását a lehető legnormálisabban tartani a világjárvány közepette is.

 

„Az edzőtermek bezártak, de bementem; négyen voltunk. Én, Drew Dober és edzőink, szóval négy ember tartózkodott a teremben” – mesélte Gaethje. „Szerintem addig, amíg 10 személy alatt vagyunk. Nem vagyok teljesen biztos a szabályozásokban. A közönség számára viszont egyértelműen be vannak zárva az edzőtermek”

 

„Számomra egészen normális volt. Bemegyek az irodába. Van egy futópadom a földszinten szóval azon tudok edzeni. Ez a jó a dolog a harcban. Tényleg, ez csak kardió és könnyű jó kondiba kerülni és megpróbálni nem ellustulni és megpróbálni nem megenni az összes felhalmozott ételt.”

 

Ha Nurmagomedov valóban lekerül az este kártyájáról, ez lenne az ötödik alkalom, hogy elmarad kettejük meccse.

 

A két könnyűsúlyú harcos neve szerepelt már egymás ellen négy alkalommal, de azok a meccsek súlyproblémák és sérülések miatt elmaradtak. Most úgy látszik ötödik alkalommal az utazási tilalom hiúsítja meg kettejük összecsapását.

 

Nem ez az egyetlen fő mérkőzés, ami komoly veszélybe került a világjárvány miatt, ugyanis a Francis Ngannou és Jairzinho Rozenstruik részvételével tervezett kártya is elég gyenge lábakon áll. Azt a meccset eredetileg a UFC on ESPN 8-ra tervezték, de az egész kártyát el kellett halasztani a koronavírus kitörése miatt.

 

A hölgyeknél egyelőre minden rendben, a szalmasúlyú összecsapás a korábbi bajnok, Rose Namajunas és Jessica Andrade között továbbra is a UFC 249-re van tervezve.

 

A UFC 249 ezen hírek ellenére is várhatóan a tervek szerint alakul majd – eddig legalábbis nem kaptunk hírt az ellenkezőjéről – bár az esemény helyszíne továbbra is ismeretlen.

 

 forrás: mmafighting.com

Küzdősportban támogatónk a profight.hu