https://www.high-endrolex.com/26 UFC 241: Miocic visszaszerezte bajnoki címét - Fight Online

UFC 241: Miocic visszaszerezte bajnoki címét
2019. August 19. 21:23

UFC 241: Miocic visszaszerezte bajnoki címét

Az egyetlen ember, aki sikeresen védte meg három egymást követő alkalommal a UFC nehézsúlyú bajnoki címét, ismét lehetőséget kap erre.

Stipe Miocic fárasztó csatát nyert Daniel Cormier ellen a UFC 241-en, szombat este és ezzel visszaszerezte múlt évben Cormierrel szemben elvesztett címét. Miocic (19-3 MMA, 13-3 UFC) a negyedik menetben egy hatalmas rohammal intézte el Cormiert (22-2 MMA, 11-2 UFC).

 

„Láttam némi gyengeséget a harmadik menetben, aztán a negyedikben elkaptam egy jobbossal” – emlékezett vissza Miocic. „Hál’ Istennek, mert kemény az a köcsög.”

 

Cormier az első menetben jelezte, hogy ő is ott van. Miocic mindent megtett, hogy kibontakozhasson, de Cormier felkapta Miocicot, majd megsétáltatta és a matrachoz csapta. Cormier a menet nagy részét fölényes irányítással töltötte, és bár Miocic ésszerű kereteken belül próbált szabadulni alulról, Cormier pont annyit dolgozott, ami biztosította neki a menetet.

 

A második menet a brutalitásról szólt: a két harcos 5 percig gyepálta egymást teljes erővel. Láthatóan egyikük sem foglalkozott sokat a védekezéssel, így Miocic távolról bombázott, Cormier pedig felzárás után sózott oda keményeket.

 

A tempó kicsit lassult a harmadik menetre. Miocic tűnt a frissebbnek, ugyanis több találatot vitt be, mint Cormier, illetve első sikeres földrevitelére is ekkor került sor. Cormier pont annyiszor talált be, hogy éreztesse ellenfelével a jelenlétét, de egyértelműen halványodott a teljesítménye.

 

A negyedik menetben már minden Miocic kedve szerint alakult. Felvette a tempót és testre támadott, melyekre Cormier látszólag nem tudott válaszolni. A vég akkor érkezett, amikor egy adag jobbos a kerítéshez küldte Cormiert, aki csak Herb Dean bíró integetése tudott onnan kimenekíteni.

 

Karrierje 15. KO/TKO győzelmével, Miocic legutóbbi nyolc meccséből hétszer győztesen hagyta el a ketrecet. Cormier pedig hétmeccses győzelmi sorozatot szakított meg, illetve elszenvedte első nehézsúlyú vereségét.

 

Cormier az esemény utáni sajtótájékoztatón esetleges visszavonulását is megemlítette.

 

„Nem hozol döntéseket érzelmek alapján, de ez egy keserű tabletta, amit le kell nyelnem.” – nyilatkozta Cormier. „Tudod 40 évesen, sok más lehetőséggel… beszélnem kell a feleségemmel és el kell döntenünk, hogy mit akarunk csinálni.”

forrás: mmajunkie.com

Küzdősportban támogatónk a profight.hu




https://www.high-endrolex.com/26