https://www.high-endrolex.com/26 Dana White: Cejudonak meg kell védenie a címét vagy fel kell adnia azt - Fight Online

Dana White: Cejudonak meg kell védenie a címét vagy fel kell adnia azt
2019. August 22. 19:30

Dana White: Cejudonak meg kell védenie a címét vagy fel kell adnia azt

Henry Cejudonak következő meccsén meg kell védenie nagylégsúlyú bajnoki címét, vagy ha ezt nem tudja megtenni, nem hívhatja többé magát „Tripla C”-nek.

A regnáló kétsúlycsoportos UFC bajnok jelenleg vállműtétje után lábadozik, mely beavatkozásra a júniusi, Marlon Moraes elleni, TKO-val végződő, szalmasúlyú címmeccset követően került sor.

 

Cejudot azóta nagyjából mindenkivel össze volt már hozva, a korábbi pehelysúlyú bajnokot, Jose Aldot, a korábbi szalmasúlyú bajnokot, Dominic Cruzt és a három éves kihagyás után visszatérő Urijah Fabert is beleértve.

 

Egy név még azonban akad, akit Cejudo nem említett meg, Joseph Benavidez, a nagylégsúly egyik legnagyobb harcosa, a UFC pedig pont őt szánná Cejudo ellenfeléül felépülése után.

 

„Jelenleg van némi dolgunk 135 fontban. Szeretnénk látni, hogy Cejudo megpróbál címet védeni [Joseph] Benavidez ellen.” – mondta a UFC elnöke, Dana White kedd este. „Benavidez készen áll.”

 

„Ez a helyes döntés. Ha képtelen rá, fel kell adnia egyik övét.”

 

Cejudo „Tripla C”-nek titulálta magát, miután összegyűjtötte a harmatsúly és a nagylégsúly bajnoki öveit a 2008-as olimpiai aranyérme mellé.

 

Azóta is ezzel a becenévvel illeti magát, de ha ezt a továbbiakban is mondogatni kívánja, meg kell küzdenie azzal a harcossal, aki ellen legutóbbi vereségét szenvedte el, vagy azt kockáztatja, hogy megfosztják egyik övétől.

 

Cejudo múlt januárban védte meg utoljára nagylégsúlyú bajnoki címét. Az a meccs mindössze 32 másodpercig tartott T.J. Dillashaw legnagyobb bánatára.

 

„Meg kell védenie a [nagylégsúlyú] címet.” – nyilatkozta White. „Előszöris megnézünk pár dolgot, hogy ki legyen a következő kihívó.”

 

„Benavidez készen áll. Megérdemli és már vagy egy győzelme Cejudo ellen.”

 

Benavidez Cejudo Demetrious Johnson elleni, bajnoki címet érő győzelme óta keresi a címmeccs lehetőségét.

 

Benavidez legutóbb is jól teljesített, Jussier Formiga elleni, második menetes TKO-jával négyesre duzzadt győzelmi szériája, legutóbbi 10 meccsének mérlege pedig 9-1-re módosult.

 

Most úgy tűnik, hogy Benavidez végre megkapja a lehetőséget, hogy bajnok legyen – így vagy úgy – szóval most vár, hogy Cejudo felépüljön és reagáljon a kialakult helyzetre.

forrás: mmafighting.com

Küzdősportban támogatónk a profight.hu




https://www.high-endrolex.com/26