https://www.high-endrolex.com/26 Szarvason rendezik meg az első karate vidékbajnokságot! - Fight Online

Szarvason rendezik meg az első karate vidékbajnokságot!
2019. September 03. 13:00

Szarvason rendezik meg az első karate vidékbajnokságot!
Szeptember 7-én kerül sor a Samansport - I. Magyar Karate Vidékbajnokságra, mely a fővároson kívül regisztrált versenyzők első hazai seregszemléjére. Az esemény a Magyar Karate Szakszövetség vidékfejlesztési stratégiájának elemeként kerül megrendezésre, amelyre az egyes régiók legjobb karatésainak és ifjú reménységeinek érkezését várják a szervezők. A rendezvény célja a vidékbajnoki címek eldöntése, valamint védett versenyzési lehetőség biztosítása a vidéki klubok számára. 

Az indulók között szép számmal lesznek válogatott kerettagok, köztük a korosztályos világbajnokságra kvalifikált sportolók, úgy mint az U21-ben magyar bajnok és a felnőttek között is döntőző zalaegerszegi Takács Virág Vivien, klubtársa, Forintos Fruzsina, Dvorák Ádám magyar bajnok, formagyakorlatban Kántor Zéta, a helyiek közül pedig a nemrégiben középiskolai küzdősport világjátékokon bronzérmet szerző Frankó Dániel.

Vidkbajnoksg montzs

A nevezési határidő ugyan csak szeptember 3., azonban már leadták nevezéseiket és biztosan ott lesznek az ajkai Sun-Dome, a Bátaszék SE, a Balaton Budo, a Budaörsi SKC és a Ganz-Kesjár, a miskolci Justitia, a szirmabesenyői Szkítia, a zalaegerszegi Toriki, a dunaharaszti DMTK, a  dunaújvárosi Rekon, a tököli Kakusei, az isaszegi Genki, a szegedi Bodor Karate és a TVSC, továbbá a házigazda Szarvas csapatainak versenyzői.

Dr. Mészáros János elnöki köszöntőjében elmondta, hogy a rendezvény gondolata és megvalósítása közelebb hozza az ország karatékáinak és versenyzőinek szakmai színvonalát és ezáltal reálisan nagyobb lehetőséget biztosít bekerülni a versenyzői élvonalba, valamint a legeredményesebb versenyzők részére a magyar válogatottba is.

A szervezők bíznak abban, hogy olyan sorozatot sikerül útjára indítaniuk, ami évről évre lehetőséget teremt a régiók tehetségeinek önbizalom növelésének, és így hosszú távon egyik alappillére lehet a Magyar Karate Szakszövetség regionális programjának.

Szombaton 09.00 órától Lovász György és Ruzsinszki György szarvasi karatemesterek a verseny házigazdáiként szeretettel várják az érdeklődőket az Alkotmány utcai sportcsarnokban.

A ”Samansport” I. Magyar Karate Vidékbajnokság a Szarvasi Szilvanapok hivatalos társrendezvénye.

Gregor László

Küzdősportban támogatónk a profight.hu




https://www.high-endrolex.com/26