Judo vb 2. nap – Első magyar győzelmek
2017. augusztus 30. 10:32

Judo vb 2. nap – Első magyar győzelmek

Az első nap csalódásait feledtette velünk a második napon tatamira lépő két lány, akik keményen küzdve mérkőzéseket tudtak nyerni.

Elsőként Pupp Réka szállt harcba a nők 52 kilogrammos mezőnyében. Első mérkőzésén japán ellenfelét egy gyönyörű waza-ari-val verte meg az aranypont első percének végén. Második meccsén egy pillanatnyi kihagyás elég volt, hogy holland riválisa hátára dobja Puppot. A mérkőzésből már csak öt másodperc volt hátra, amikor a holland ippont szerzett, ezzel legyőzve Rékát. Második meccse után így értékelt:
 
„Azt az öt másodpercet már jó lett volna kibírni, aztán az aranypont már egy új kezdet, akkor megláttuk volna, hogy ott mire jutunk. Pont azt éreztem, hogy ő a végére fárad és én meg kezdek belejönni. Sajnos a jobb kezemet lefogta, amit én amúgy sem szeretek, nagyon jól megfigyelte, hogy nekem mi nem jó. Ebből estem végül.”
 
Pupp Réka
Pupp Réka(kékben)

Szabó Katinka első meccsén hátrányba került norvég ellenfelével szemben, de egy gyönyörű technikát követően sikerült kiegyenlítenie. Ezt követően aranypontra került a sor. Ennek harmadik percében Szabó egy belső combdobással próbálkozott, ami elsőre nem ért pontot, de az oldalbírók visszanézték az esetet és Katinka megkapta érte a waza-ari-t. Ezzel 2-1 arányban legyőzte riválisát. Második meccsén mexikói ellenfelével nehezebb dolga volt, nem igazán talált rajta fogást. 2-1 volt az intések száma és sajnos Katinkának volt több, így neki kellett kezdeményeznie. A mexikói azonban elvállalt egy rizikós dobást, amibe megfeszült Katinka könyöke. Ez a judo-ban szabálytalan, azonnali leléptetéssel jár, így Katinka megnyerte második meccsét is. Harmadik mérkőzésén egy kő kemény japán lány várt rá. Az ázsia bajnok (és a nap folyamán világbajnokká vált) Sisime kitűnő formában volt előző meccseit látva. Katinkán először egy waza-ari-t érő technikát hajtott végre, majd leszorítással szerzett ippont, így a magyar lány a legjobb 16 között búcsúzott. Kiesését követően így nyilatkozott:
 
„Elégedett vagyok, mert tényleg 110%-ot beleadtam a japán ellen is, ez most így alakult. Látszik, hogy még fejlődnem kell, de első éves felnőtt vagyok, műtét után vagyok, úgyhogy nagyon elégedett vagyok, hogy így is lett két nyert meccsem a világbajnokságon.”

Szabó Katinka
Szabó Katinka (fehérben)
 
Gratulálunk a két lánynak és reméljük, hogy a harmadik napon tatamira lépő Karakas Hedvig és Ungvári Miklós is legalább ilyen elégedettséggel nyilatkozzanak a versenyük végén.

Interjúk: m4sport.hu

Küzdősportban támogatónk a profight.hu.