Két magyar arany a végére!
2018. október 23. 12:00

Két magyar arany a végére!
A Kick-box  Európa-bajnokság utolsó napján szombaton négy magyar versenyző várta azt, hogy fináléban győzedelmeskedve a dobogó legmagasabb fokára állhasson. Az előjelek alapján erre jó esély kínálkozott. Végül is ketten léphettek fel a győzelmet jelentő helyre, két versenyzőnknek játszották el a magyar Himnuszt.

Veres Roland végig nagyon magabiztosan küzdve világbajnokhoz méltóan gyűjtötte be a felnőtt Európa-bajnoki címet is. Látványos, ponterős küzdelme meggyőző volt, így teljesen jogosan ünnepelhették a magyarok a mérkőzés végén.
   Busa Andrea olasz ellenfelével nagy csatát vívott, s ismét, mint az Eb alatt végig, minimális pontozással, - ahogyan ezt tegnap megjósoltuk – nyert. Az biztos, hogy kötélből vannak az idegei, mert rendre 2 : 1 arányban nyerni csak úgy lehet, hogy a döntő pillanatban nagyon együtt van pszichikailag. Nővére, Gabriella egy lábsérüléssel érkezett a döntőre, s a baj nem járt egyedül, a második menetben eltört az orra is. A török ellenfél a törökökre jellemző verekedős stílusban küzdött, s ennek egyik „eredménye” ez a sérülés. Így maradt az ezüstérem. Gremen Petra nem boldogult a hosszabb kezű és lábú bolgár ellenféllel, itt pedig éppen nekünk kellett volna „verekedni” mert ezzel lehetett volna megzavarni a bolgár leányt, de ez most nem sikerült.


IMG_0803


Dancsó Zoltán szövetségi kapitány így látta a négy döntős teljesítményét:
- Veres Roland, mint mind a három mérkőzésén, a döntőben is bemutatta a kick-box sport minden szépségét, amit 10 pontos különbségek is jól jeleztek, leindulások, ökölvívó technikák, rúgások, színvonalas, technikás küzdelemmel , megérdemelten lett Európa-bajnok, az 57 kg-nak Ő volt a kiemelkedő klasszisa.
Busa Gabriellának a második menet végén eltört az orra, s így nem tudta a mérkőzést befejezni. Hátráltatta vádli sérülése is, emiatt nem volt meg a megszokott magabiztossága. Az első menet végén még így is vezetett két-három ponttal, s a török, ahogyan vártuk „nekiesett” Gabinak, s a vége sérülés lett…


44327445_2557346287610586_8605918896907616256_n


  Gremen Petra mérkőzése elején még látszott a reménysugár a győzelemre, de ez a második menetre eltűnt. Nekiállt pontozgatni a hosszú kezű és lábú bolgár lánnyal, pedig ezt a lányt meg kellett volna kicsit „törni”, agresszíven, mert ez a küzdelmi stílus a bolgárnak kedvezett. Kétszer meg is csinálta Petra, s ezzel zavarba hozta ellenfelét, de ezt többször kellett volna. A harmadik menetben a bolgár tartotta az előnyét és nyert.
  Busa Andrea aranyérme meglepetésnek tűnik, de csak annak, aki nem látta az edzőtábori munkáját!Már ott beszéltük segítőtársammal, Olasz Attilával, hogy tetszik a gyorsasága, robbanékonysága és fogékonysága a gyakorlatokra. S az Andi ezt a mérkőzéseken is meg tudta csinálni, sőt, a menetek közt teljesen képben volt, megértette és megvalósította azt, amit kértünk. Tudatosan küzdött, betartva a taktikai utasításokat s így lett Európa-bajnok.
  A magyar kick-box  válogatott összesítve így összesen három arany, öt ezüst és öt bronzéremmel zárta az Európa-bajnokságot, s így emelt fővel jöhettek haza, s rangjához, eddigi eredményeihez méltóan képviselte a magyar kick-box sportot Pozsonyban! A higgadt  elemzés és a részletes eredménylista később készül majd el, egyenlőre az öröm és a pihenés időszaka következik!

A szombati eredmények:

57 kg. *Veres Roland – Kiril Iliev (Bulgária) 3 : 0 DÖNTŐ!
50 kg. Busa Gabriella – *Duygu Turan (Törökország) 0 : 3 DÖNTŐ!
55 kg. Gremen Petra – *Albena Sitnilska (Bulgária) 0 : 3 DÖNTŐ!
70 kg. *Busa Andrea – Vittoria Pollone (Olaszország) 2 : 1 DÖNTŐ!

Gregor László

Küzdősportban támogatónk a profight.hu