Meksen a Van Soest elleni összecsapásról
2017. november 22. 19:39

Meksen a Van Soest elleni összecsapásról

A világ két legjobb női kick-boxolója csap össze GLORY 48 NEW YORK Superfight Series fő eseményének keretein belül.

Az egyik oldalon a GLORY kispehelysúlyú bajnoka Tiffany van Soest (18-2-1, 6 KO), a tavalyi Grand Prix győztese, aki az elmúlt három évben veretlen volt. A másik oldalon pedig a négy éve veretlen, első helyen rangsorolt Anissa Meksen.

Meksen (93-3, 29 KO) küzdött az októberi GLORY 47 LYON-on, ahol Funda Alkayis-t győzte le a harmadik menetben, hogy a világ leghíresebb arénájában küzdhessen. Ez lesz a második látogatása New York City belvárosában.
 
Múlthéten Van Soest így nyilatkozott a GLORYKickboxing.com-nak: „nyugodt fej, felvillanyozott test” lesznek a kulcsai a Meksen elleni győzelmének; a francia versenyző azonban nem így látja a dolgokat.
 
„Az elmúlt négy évben a kick-boxos média, mint például a Liverkick weboldal, az első helyre rangsorolt engem a súlycsoportban. Ezt megerősíteni megyek a Madison Square Garden-be.” - mondta Meksen.
 
„Tiffany van Soest erős ellenfél, nagyon jó bokszoló. De én háromszor annyi meccsel rendelkezem, mint ő és ez a tapasztalatbéli különbség meg is fog mutatkozni. Nem tudom, hogy ő e a legjobb, akivel valaha küzdöttem, de az biztos, hogy a világ egyik legjobbja, így komolyan fogom őt venni."

"Úgy készültem erre az ütközetre, mint még soha: szuper-fitt, kész, elszánt vagyok”
 
A Madison Square Garden már most egy diadal helyszíne Meksen számára. Itt harcolt az évben először a GLORY sorozatban. A meccset többségi döntéssel nyerte a brazil Jady Menezes ellen a GLORY 43 alkalmával, júliusban.
 
„New Yorkban küzdeni egy álom volt, egyszerűen varázslatos” - lelkendezett Meksen.
 
„Legutóbb túl kevéssel a meccs előtt érkeztem meg és az időeltolódás miatt nem voltam csúcsformában a harcra. Most nyolc nappal a meccs előtt érkezem a csapatommal.”

„Úgy gondolom, hogy a világ összes kick-boxolója arról álmodik, hogy GLORY övért küzdhessen, sőt még ennél is jobban arról, hogy a Madison.ban. Ez egy jó alkalom, hogy az álom valóra váljon számomra!”
 
A GLORY 48 NEW YORK eseményre december 1-jén kerül sor a Madison Square Garden-ben, New York City-ben. Van Soest és Meksen összecsapása koronázza majd meg az estét.