Conor McGregor visszavonul(?)
2019. március 27. 18:53

Conor McGregor visszavonul(?)

Conor McGregor tweetelt egyet, mely eléggé visszavonulás-bejelentésnek tűnt, de még nem tiszta, hogy valóban ez volt e a valódi szándéka.

„Helló srácok, gyors bejelentés, úgy döntöttem, hogy viiszavonulok a sporttól, melyet hivatalosan „Kevert Harcművészeteknek” neveznek ma.

Minden öreg kollégámnak kellemes előrehaladást kívánok a versenyben.

Most csatlakozom a korábbi társaimhoz a vállalkozásban, már nyugdíjasként.

Pina colada rám fiúk!”

 

A 30 éves McGregornak lehetséges mérkőzése lett volna Donald Cerrone ellen júliusban, de Cerrone múlt héten foglalt le hivatalosan egy meccset Al Iaquintana elen májusra. A bökkenő az volt a dologban, hogy a UFC akarta McGregort az egyik fő eseményre, de az ír ezt először elutasította. Múlt héten azonban úgy nyilatkozott, hogy elvállalja, ha részesedést kap a UFC-ből.

 

McGergor, a korábbi két-súlycsoportos UFC bajnok és a szervezet történetének egyik legismertebb figurájautoljára októberben, a UFC 229-en küzdött, ahol a negyedik menetben feladással ellenfele, Khabib Nurmagomedov győzedelmeskedett. A NAC az estén kialakult verekedés miatt felfüggesztette az ír harcost.

 

Március elején McGregor ismét bajba került, amikor kiverte a telefont egy rajongója kezéből, aki egy képet akart róla készíteni a hotel előtt. McGregort a sértett be is perelte.

 

Az ír kiválóság hétfő este Jimmy Fallon vendége volt a The Tonight Show nevű amerikai beszélgetős műsorban, ahol semmi utalást nem tett visszavonulására. Sőt, egész pontosan azt mondta, hogy egy nyári meccséről folynak a tárgyalások.

 

„Júliusról beszélgetünk” – mondta McGregor Fallonnak. „Majd meglátjuk, hogy mi lesz. A harc játéka egy őrült játék. De megismétlem, ahogyan azt már említettem: formában vagyok és készen állok”

 

McGregor azt is elárulta, hogy nem kell a pénzért harcolnia a korábbi sikerei – valószínűleg ő minden idők legjobban fizetett UFC harcosa – és jól működő Proper 12 viszkije miatt.

 

„Valójában azt választok, akit szeretnék.” – mondta az ír ellenfeleiről. „Sokat tette, sokat küzdöttem. Sosem estem ki. Átestem sok őrült sérülésen és néhány bolond külső helyzeten, melyektől sok ember elmenekülne. De én keményen kitartottam és megtettem a magamét a vállalatért. Ahogyan mondtam, a viszki a gyremekem. Több lábon állok. Nem kell szükségszerűen küzdenem. Az életért vagyok, a családom az életért van. Jól megvagyunk. De én küzdeni akarok. Szóval meglátjuk, hogyan alakul. Ahogy mondani szoktam, én készen állok.”

 

McGregornál azonban sosem tudni, komolyan gondolja e a visszavonulást. 2016-ban már egyszer szögre akasztotta a kesztyűt, amiért a UFC kihúzta a nevét a UFC 200-ról, amiért nem akart elmenni a sajtótúrára. Akkor ezt írta:

 

„Eldöntöttem, hogy fiatalon vonulok vissza. Köszi a sajtot. Később tali.”

 

forrás: mmafighting.com

 

Küzdősportban támogatónk a profight.hu