GSP küzdött volna Nurmagomedovval, de a „UFC-nek más tervei voltak”
2019. február 24. 22:26

GSP küzdött volna Nurmagomedovval, de a „UFC-nek más tervei voltak”

Ha Georges St-Pierre még egyetlen egyszer küzdene, az a legjobb ellen lenne.

Annak ellenére, hogy GSP egyértelműen jelezte, hogy ez a pályafutásának a vége, korábbról ismeretes, hogy komolyan érdekelné egy összecsapás a UFC könnyűsúlyú bajnoka, Khabib Nurmagomedov ellen.

 

A 37 éves St-Pierre komoly hírnévre tett szert, amikor elhódította a UFC 170, majd később a 185 fontos bajnoki övét is. Az egyelőre még nem ismeretes, hogy lefogyna e 155 fontba, vagy más súlyban találkoznának, de St-Pierre megerősítette, hogy folytak tárgyalások ezügyben.

 

A résztvevő felek nem tudtak megegyezni és St-Pierre elárult, hogy nehéz a UFC-nek belé fektetni karrierjének ezen szakaszában, továbbá csak válogatott meccseket vállalna, ha végül mégis küzdelemre kerülne sor.

 

„Az ügynököm beszélt a UFC-vel, megpróbáltunk megszervezni egy összecsapást Khabib ellen” – nyilatkozta St-Pierre. „Tudom, hogy Khabib szeretné és én is szeretném, de a UFC-nek más tervei voltak. A pályafutásom ezen pontján számomra megfelelőbb, ha egyszerre egy meccsem van, mintha többre kéne készen állnom. Ha a UFC reklámoz valakit, azt azért teszik, hogy ott tartsák, hogy ezt garantálják, így megy ez bizniszben. Olyan ez, mint egy befektetés.

A motivációm már nem ugyan az, nem az az ember vagyok, aki régen voltam. Emlékszem – csak, hogy megmutassam a mentális világom -, hogy tél volt és szegény voltam és nem volt sok pénzem, azokban az időkben a hóban futottam, zacskót húztam a lábamra és úgy futottam és üvöltöttem, hogy „War!” (háború), mint Marvin Hagler, őrült voltam. Ilyet már nem csinálok többé. Régen oda akartam menni és legyőzni mindenkit. Nem érdekelt kit és mikor, csak mindenkit el akartam pusztítani, hogy a csúcsra érjek. Már nincs meg ugyanaz a düh, ugyanaz az éhség. Hiába érzem magak fizikálisan a csúcson, az éhség már nem ugyanaz.”

 

A kérdésre, hogy Nurmagomedov kihívása miatt eltolná-e visszavonulását, azt válaszolta, hogy erről ő már novemberben tudott és „csalódást keltő”, hogy nem tudtak megküzdeni.

 

„Láttam az üzenetét az interneten. Egy harcosnak, aki ott jár a karrierjében, mint én ez a legizgalmasabb és a legijesztőbb dolog, amit tehet, hogy megküzd egy olyan ellenféllel, aki verhetetlennek látszik.” – mondta St-Pierre. „És Khabib most ez a srác. Olyan harc lett volna, ami emelt volna az örökségemen, de tudtam, hogy küzdeni akar ellenem és ez izgatottá tett, de ehhez két harcos és egy szervezet is kell. A UFC-nem más tervei voltak Khabibbal.”

forrás: mmafighting.com

Küzdősportban támogatónk a profight.hu