Hét évvel ezelőtt - Silva vs. Sonnen (VIDEÓ)
2017. augusztus 08. 12:38

Hét évvel ezelőtt - Silva vs. Sonnen (VIDEÓ)
Ma hajnalban volt hét éve, hogy egymásnak feszült Anderson Silva és Chael Sonnen. Kettejük meccse órási és fordulatos csatát hozot, ami mindmáig a UFC történelmének egyik legizgalmasabb meccseként van számon tartva.
2010. augusztus 7. Oakland, California. Oracle Arena. 12,971 néző a helyszínen. Mindenki az este fő meccsére, a világbajnok Silva és kihívója, Sonnen összecsapására várt.

Silva már az első menetben a földre került és úgy tűnt, nem segít neki sokat Brazil Jiu Jiutsus fekete öve, mivel a menet végét jelző kürt miatt ért csak véget a földharc.

A második menet is hasonlóképpen alakult, de ott mindössze 10 másodpercet töltöttek állva a harcosok. Silva kicsit aktívabbnak tűnt most a földön, de végig ő volt alul és Sonnen jól kontrollálta a világbajnok mozdulatait. 15 másodperc volt a menetből, amikor Silva kar- és lábfeszítésekkel próbálkozott, de eredménytelenül, így ismét hanyattfekvésből kellett felállnia az öt perc leteltével.

A harmadik menet sem hozott változást: Silva hanyatt, Sonnen rajta és ütötte, ahol érte.

A negyedik menet hozta Silva első komolyabb lehetőségét az odáig igencsak egyoldalú mérkőzésen. A világbajnoknak egy jó könyökös után sikerült felül maradnia a földharcot nagyon erőltető ellenfelével szemben, de ezt a pozíciót csak rövid ideig tudta tartani, mivel egy birkózásból ismert mozdulattal Sonnan megforgatta őt és folytatódott, ami odáig történt.

Az ötödik menet legelején egy horoggal talált be Sonnen, amitől Silva a földre rogyott, Sonnan pedig azonnal rávetette magát és egy folytással próbált véget vetni a találkozónak. Silva folyamatosan kapta a nagyobbnál nagyobb ütéseket, mígnem 3 perc elteltével lábai közé fogta ellenfele nyakát. A mérkőzésen először Sonnen bajban volt. Nagy bajban. Sikertelenül próbált felállni és kiszabadulni. Nem volt menekvés, Sonnen nem bírta tovább és kopogott. A meccset iszonyatos hátrányból hozta vissza és nyerte meg feladással a világbajnok Silva.
 


A mérkőzés összefoglalója