Ilyen a UFC Performance Institute
2018. június 25. 12:00

Ilyen a UFC Performance Institute

A UFC Performance Institute nemrég összehívta az MMA 50 legjobb edzőjét, hogy megtudják, milyen problémáik vannak a sporttal kapcsolatban.

Az egyik kiemelkedően sokat emlegetett dolog, melyet minden idők egyik legnagyobbja, Forrest Griffin is felhozott, az a bíró meccsmegszakításáról szólt. Kicsit pontosabban, hogy a bíróknak mikor kell megszakítania a földön folyó küzdelmet.

 

„Szeretném ha szólhatnék a harcosoknak, hogy helló, 12 másodperced van a földön.” – nyilatkozta Griffin az MMAjunkie Radio-nak. „Ha nem találsz be 12 másodperc alatt, fel lesztek állítva.”

 

Sok néző túl rövidnek tartaná ezt az időkorlátot, de a hangsúly nem feltétlenül a megoldás megtalálásán volt. A UFC Performance Institute 2017 májusi megnyitásától fogva nem csak a felkészülésben segíti a sportolókat, hanem adatokat is gyűjt róluk. Megpróbálják meghatározni, hogyan tudja egy harcos kihozni magából a legtöbbet.

 

Vagy kicsit precízebb megfogalmazásban, Duncan French Ph.D. szavaival élve: „Megpróbáljuk megtalálnia teljesítmény azon meghatározó tényezőit, melyek a sikerhez vezetnek.”

 

Az intézmény nemrég kiadott egy tanulmányt az első 12 hónap eredményeiről, melyhez az adatokat teljes egészében a Las vegas-i létesítményben gyűjtötték.

 

A 81 oldalas tanulmányban részletezik a meccsek hosszát és a KO-k számát minden súlycsoportban. Percre pontos adatokat közölnek a sérülések bekövetkezéséről és fajtáiról, melyek gátolják a felkészülést, de az ezek elleni védekezésre is számos tanáccsal szolgálnak.

 

Nagy hangsúlyt helyeznek a szigorú súlyhatárok betartására is. Leírásuk szerint fontos a megfelelő táplálkozás, illetve, hogy a küzdelemre való rehidratáció során is a súlyhatár 10%-os környezetében maradjanak.

 

A dolgozók célja, hogy hosszabb távon szerzett adatokkal jobb és részletesebb edzéstervet tudjank előállítani, melyet akár más küzdősportolók is eredményesen tudnak felhasználni.

 

forrás: mmajunkie.com

Küzdősportban támogatónk a profight.hu