Montano vs. Sevchenko ütközet Calgary-ban
2018. április 30. 21:29

Montano vs. Sevchenko ütközet Calgary-ban

Női nagylégsúlyú címmeccset terveznek a UFC-sek a Calgary-ba való visszatérésükön.

Az mmafighting.com riportere, Ariel Helwani jelentette be, hogy a jelenlegi bajnok, Nicco Montano és Valentina Sevchenko címmérkőzésére a UFC on FOX 30 eseményen kerülhet majd sor. Bár még nincs lefixálva a meccs, valószínű, hogy a UFC ezzel a meccsel fémjelezné az estét. A promóciós cég egyébként utoljára 2012-ben rendezett eseményt az olasz városban.
 
Montano (4-2) megnyerte a The Ultimate Fighter 26. évadát. A 29 éves harcos az aranyért legyőzte Lauren Murphy-t, Montana Stewart-ot, Barb Honchak-ot, valamint a döntőben Roxanne Modafferi-t. A Sevchenko elleni ütközet lenne az első címvédési lehetősége.
 
Sevchenko (15-3) sikertelenül indult harcba a harmatsúlyú bajnoki övért, ugyanis Amanda Nunes megosztott döntéssel meg tudta védeni címét. A következő meccsét már egyel kisebb súlycsoportban, nagylégsúlyban vívta. Azon az összecsapáson szép győzelmet aratott Priscilla Cachoeira ellen. Várható volt, hogy ha győz azon a meccsen, az címmérkőzéshez fogja juttatni őt, amire most sor is fog kerülni.
 
A UFC on FOX 30-re július 28-án kerül majd sor. A másik fő mérkőzésen is komoly nevek feszülnek majd egymásnak: Jose Aldo indul harcba Jeremy Stephens ellen.