Újabb nagy nevet szerződtetett a UFC
2018. április 26. 12:00

Újabb nagy nevet szerződtetett a UFC

A Las vegas-i cég komoly nehézsúlyú harcossal kötött megállapodást: Blagoy Ivanov csatlakozik be a nehézsúly bajnoki övéért folyó parázs küzdelmekbe.

A 31 éves bolgár harcos 2003-ban Balkán Bajnokságot nyert a juniorok között judo-ban, majd az Eb-n hetedikként zárt. Sokak bánatára, de talán még többek örömére nem próbálkozott meg sem a 2008-as, sem a 2012-es olimpiai kvalifikációval, hanem más küzdősportokban is kipróbálta magát. Sambo-ban 2008-ban Világbajnok lett, majd kipróbálta magát az MMA-ban is. A global-mma.com rangsorában második helyig jutott, ami igen tiszteletreméltó eredmény.
 
Ivanov (16-1, 1 NC) jelenleg ötmeccses győzelmi sorozatban van, mely során egy győztes címmeccs és négy sikeres címvédés van a neve mellett. Hozzá kell tenni azonban, hogy az egyetlen vesztes meccse pont egy UFC-s küzdő elleni találkozó volt: Alexander Volkov tudta őt karrierje során először és eddig utoljára felülmúlni. Persze UFC-sek ellenni mérlege nem merül ki ennyiben, ugyanis három másik meccsén diadalmaskodni tudott.
 
Kemény ellenfél lesz ő mindenki számára a nehézsúlyban, így érdemes lesz őt figyelemmel követni. Bemutatkozására várhatóan a nyár folyamán kerül majd sor.

Küzdősportban támogatónk a profight.hu