Ligeti Dániel döntője olimpiai kvótát ér
2012. április 22. 17:50

Ligeti Dániel döntője olimpiai kvótát ér
A Szófiában zajló olimpiai selejtezőtornáján résztvevő magyar csapatból a szabadfogású 120 kg-os Ligeti Dánielnek sikerült döntőbe verekednie magát és ezzel EB ezüstérmesünk kvótát szerzett a Londoni olimpiára.
Ezzel a bravúrteljesítménnyel már négyfősre bővült a magyar birkózó csapat delegációja, hiszen a tavalyi, isztambuli világbajnokságon már kvótához jutott a kötöttfogásúak közül Módos Péter (55 kg), Deák Bárdos Mihály (120 kg) valamint a nőknél Sastin Marianna (63 kg).

Ligeti Dániel
Ligeti Dániel akcióban

Eddig Ligeti az egyetlen, aki a szabadfogásúak közül kvalifikációt szerzett, de szerencsére van még lehetőség a javításra mindkét szakág számára. Szófiában minden súlycsoportban csak a döntősök szereznek olimpiai részvételi jogot. Azoknak, akik vereséget szenvednek a fináléba vezető úton, még két lehetőségük marad: a jövő hétvégén a kínai, valamint a két hét múlva esedékes helsinki kvalifikációs versenyen válthatják meg londoni repülőjegyüket.

Kozák István
Kozák István

A másik magyar elődöntős, a kötöttfogásúak 60 kilós kategóriájában szereplő Kozák István elszalasztotta lehetőségét, hogy ezen a viadalon megváltsa londoni repülőjegyét, mivel kikapott az azeri Kamran Mammadovtól, aki 2010-ben junior vb-t nyert valamint újoncként, ötödik volt az idei Eb-n.