Ez nagyon kemény! Frank Shamrock könnyezve mesél gyermekkoráról
2021. március 16. 14:30

Ez nagyon kemény! Frank Shamrock könnyezve mesél gyermekkoráról
Könnyeivel küzdve mesél elcseszett gyermekkoráról
Frank Shamrock igazi veterán, bejárta az MMA minden elképzelhető létráját, élete utolsó előtti profi meccsén Chung Le még a karját is eltörte. 
35 profi meccse nagyrészét megnyerte, ott volt a hajnalok hajnalán, középsúlyban (light heavyweight) négy alkalommal védte meg az övét, No.1 helyre rangsorolva.
Olyan legendákkal bunyózott, mint Bas Rutten, Tito Ortiz, Renzo Gracie, utolsó meccsén Nick Diaz-tól kapott ki, 2010-ben vonult vissza. 

Írtunk már cikket arról, hogy az igazán nagy harcosok motivációja, hajtóereje mindig eggyel mélyebbre megy mint azt gondolnánk, majdnem mindig valamilyen régi trauma, valami nagyon elcseszett, sötét dolog áll sikerük mögött. 
A siker, a csillogás, a pénz, a bajnoki öv, az egy dolog. Ami elvisz ezekhez a dolgokhoz, az meg egy másik. A MÁSIK az, ami a keményebb küzdelem, majdnem minden esetben. 

Amikor egy kicseszett legendát, GYILKOST látsz könnyeivel küzdve, sőt, küzdelmet vesztve bőgni akárcsak egy óvodás kisgyerek, biztosra veheted, hogy ez mindennél nagyobb küzdelem az életében, és ezért a teljesítményéért dupla övet kellene kapnia. 
Óriásit nőtt a szemünkben Frank ezzel a vallomással, megmutatta, hogy egy valódi férfi (harcos) még ettől sem riad vissza.

Az interjú elején arról mesél, hogy a nevelőapja egy darab szarként bánt vele, és a kertben lévő szerszámtárolóban "tartotta" őt, mint valami leprást.
Itt fogalmazódott meg benne először, hogy egyszer ő lesz az az ember, akit bajnoknak hívnak.
Később rövid időre fiatalkorúak fegyelmező intézetébe került, ahol az ottani fiúk hívták fel a figyelmét arra, hogy mennyire gáz körülmények között él otthon (!)
Itt a "Juvie-ban" találkozott azzal az apafigurával, aki később eljuttatta oda, ahova mindig is vágyott, és apja helyett apja volt.

"Soha ne add fel, és soha ne mutasd, hogy félsz!" -
így indította el a bunyózás útján.