Bodyrope Training System
2013. május 07. 20:08

Bodyrope Training System
Bemutatkozik a Bodyrope Training System! A cég ügyvezetője Bencze Zoltán, aki a semmiből építkezett és mivel minden tekintetben magyar vállalkozásról van szó, a Fight.hu mindenképpen részt akart vállalni a termék promóciójában. Érdemes elolvasni e rövid monológot, hiszen itt egy példa, hogy hazánkban is lehet építeni a semmiből sikert, ráadásul magyar ízig-vérig alapanyogokból!
2012 áprilisában egy amerikai hevederrel (TRX) edzettem, mivel tetszett, venni szerettem volna de elborzasztott az ára. A kocsim csomagtartójában egy hasonló csat rögzítette a csomagjaimat ez adta az ötletet az első darab elkészítéséhez. Ezt és az első darabokat még redőny-gurtniból készítettem és egy közel 80 éves varrógép zakatolta össze.

Bodyrope
Bodyrope - kék

Az első edzőteremben lévő edzésen már meg is vették tőlem. Már másnap megcsináltam a következőt persze magamnak de azt is azonnal megvették. Jó viccnek indult de egyfolytában csengett a telefonom és mindenki edzőhevedert szeretett volna. Bele kellet fogni az igazi kereskedelmi céllal előállított edzőheveder megtervezésébe. Nem másolatot akartam készíteni hanem egy olyan eszközt ami megállja a helyét önállóan a sportfelszerelések világában.

Bodyrope
Bodyrope - piros

Az első darabot 2012 június 30-án adtam el kifejezetten üzleti célzattal (becsomagolva-útmutatóval-edzéstervel.) Fitnesz végzettségem vagy sportolói múltam és ismeretségem ekkor még nem volt tehát egyedül kellett szembenézni egy igen zárt közösséggel „világgal" a konditermi edzők és oktatók világával. De ha az eszközöm jó és az árazása korrekt akkor ez a világ úgy is be fog fogadni.
Mivel a konkurencia folyamatosan a nyakamba lihegett „bár csak lehet, hogy én hittem ezt ", tökéletes terv és tökéletes eszköz kellett. Pénzügyi területen szerzett 13 éves „öltönyös nyakkendős" tapasztalattal „varrni„ szerettem volna valamit mert hittem benne, hogy meg tudom csinálni-ezt még ma sem hiszem el teljesen !!!!

Bodyrope
Edzés Bodyrope-pal

Valamikor ekkor jött rám a „Magyar Sportszer" és a „hand made" rögeszme. A halott magyar könnyűipar „Thanks China" minden eszközzel ellátott, ami most már kijelenthetem a minőségi munkához kell.

Magyar sportszer-elérhető áron -magyar embereknek! A hevedert itthon szövik Magyar cégnél kérésemnek megfelelően. A cérnát (biztonsági öv varró cérna) Magyar cég állítja elő az autóipar számára. A varrógépet (biztonsági öv varrógép) Magyar autógyár adta ajándékba mert pénzem nem lett volna rá !!! Fém alkatrészeket egy 60 éve létező magyar vállalkozás gyártja javarészt. Műanyag alapanyagokat egy Német cég Magyar leányvállalat a biztosítja. Minden alapanyag amiből a termékeim állnak minősített (ökotext, CE) és a legtöbb beszállító is (ISO).
Rengeteg vállalkozás segítette a kezdeteket mert „végre valaki Magyar cuccot szeretne készíteni". Ez egyik legnagyobb partnerem a Tacticalshop, akik korrekt hozzáállásukkal és a funkcionális edzés felszerelések értékesítésének területén szerzett tapasztalatukkal nagy segítségemre vannak, hiszen piacvezetők Magyarországon. Soha senki nem szegte kedvem. Kezdetben tényleg „kocsi csomagtartójából" árultam nejlon zacsiba csomagolva. De mivel egyre többet kellet készíteni szép lassan a design is fontossá vált számomra.

Bodyrope
Csoportos edzés

A konkurencia miatt mihamarabb szerettem volna levédetni a BRTS nevet. Ezt akkor tudtam megvalósítani, amikor összejött az értékesítésből annyi pénz, hogy ezt a költséget ki tudjam fizetni.

Érdemes megjegyezni hogy a Bodyrope Trainig System mint gyártó forgalmazó teljesen annak az egy darab hevedernek az eladásából és befolyt árából lett, amit még magamnak készítettem.

Megfogadtam, hogy ha önfenntartó tud lenni, akkor csinálom, ha nem akkor nem, de saját vagy külső forrást nem veszek igénybe.
Kíváncsi volta arra, hogy alacsony (20-30ezer Ft) invesztícióval egy ötletet meg lehet-e valósítani csak munkával-munkával és önfenntartóvá lehet-e tenni. Sőt elindítani a siker felé. Eddig úgy tűnik igen.

Feleségem és én csináljuk. Mivel igény lett oktatásra egy külsős csatlakozott hozzánk egy instruktor hölgy, aki a funkcionális tréningjeink szakmai részét koordinálja.

Megemlítem, hogy van egy titkos fegyverünk egy funkcionális-sportoló személyében aki jelentősen ki veszi részét a jövőben az image-ünk nemzetközi építésében.
Jelenleg egy arculati váltás küszöbén állunk (júniusban lesz 1 éves a BRTS) teljesen profi lesz a weboldal, megjelenik a BODYROPE PRO edzőheveder tényleg 100% magyar alapanyag és a gyártás, jön 3-4 fajta kiegészítő (crossfitt gyűrű, fali konzol, hosszabbító szár, tenisz-vonal, polók stb)

 

 

Bodyrope.eu

Bencze Zoltán, K.T.