MAX2014 Hadfi Dániellel
2014. április 09. 20:55

MAX2014 Hadfi Dániellel
Hogy milyen, amikor egy 81 kilogrammos kategóriában szereplő judósnak nekifeszül egy nálánál jóval könnyebb, mondjuk 66 kilogrammos versenyző? A tekintélyesebb termet, a nagyobb izomtömeg dominál, netán a könnyedebb stílus, a „többet ésszel, mint erővel" elve érvényesül? Többek között ezt is megtudhatják majd azok, akik május 24-én kilátogatnak a SYMA-csarnokba, Magyarország első Harcművész és Küzdősport Expójára, a MAX2014-re.
A cselgáncsozók tatamiján ugyanis csábító díjazású, súlycsoportok nélküli, open versennyel várják majd az érdeklődőket, no és egy rendhagyó csapatviadallal, amelyre a hazai egyesületek utánpótláskorú versenyzőikkel nevezhetnek majd. A Judo stand házigazdája a világbajnoki bronzérmes, Európa-bajnok Hadfi Dániel szerint a tatamin és a nézőtéren sem marad el az extrahatás, főként azért sem, mert két nagyon látványos ágát láthatják majd az érdeklődők a judónak.

„A sportágban dolgozó szakemberek nagy erőkkel lobbiznak azért, hogy a csapatverseny felkerülhessen az olimpia programjára. Egy egyéni sportágban egészen más érzéseket, energiákat mozgósít, még több látvánnyal szolgál a csapatviadal. Nagyon kíváncsi vagyok, hogy a srácok miként élik majd meg ezt a plusztöltetet az Expón" - magyarázta Hadfi Dániel, aki bár pályafutása során nem tett kitérőket más küzdősportokban, mindig is nagyon nyitott volt más műfajok felé.

„Amíg aktív voltam, csak a judónak éltem, persze figyelemmel kísértem más sportágak képviselőit is. Az évek során jó barátom lett a birkózó Kiss Balázs, akivel a pályafutásom végeztével olykor-olykor összecsaptunk a birkózószőnyegen vagy a tatamin. Balu miatt is nagyon megszerettem a birkózást, de példának okáért nagyon kedvelem a brazil jiu-jitsut is, amelynek a földharca hasonlít a cselgáncsra."

A 2007-ben Európa-bajnoki győzelmet szerző Hadfi Dániel kitűnő nagykövete a cselgáncsnak. Bere Tamással közösen Additional Judo Training néven útnak indítottak egy új programot, amely más sportágak számára kínálja fel kiegészítő edzéslehetőségként a judo bizonyos elemeit.

 

MAX2014
Az Expo sztárvendégei

„Egy férfi kézilabdamérkőzésen a védekezés olykor felér egy küzdősportos ütközettel - folytatta Hadfi. - Mi lehetőséget adunk a csapatsportok képviselői számára, hogy a judón keresztül értelmezzék a kontakthelyzeteket, megtanítjuk őket ütközni, esni, sőt arra is miként tudnak dominálni, teret nyerni az ellenféllel szemben bizonyos helyzetekben. Egyre több sportoló ismeri fel, hogy a cselgáncs milyen egyedi fizikai- és mentális fejlődési lehetőségeket kínál. Többek között ezt is szeretnénk majd megmutatni a MAX2014-en."

Aki kedvet kap hozzá a május 24-i expón közösen tréningezhet is Hadfi Dániellel, akitől a sportág alap fogásait is megtanulhatja majd. A MAX2014-en egyébként is jelentős erőkkel lesz jelen a sportág, hiszen júniusban Judo Grand Prix-t rendeznek Budapesten, s a látogatók körének az olimpiai kvalifikációs eseményt is bemutatja majd a Magyar Judo Szövetség.

A judós klasszis mellett persze más küzdősportok és harcművészetek neves képviselői is tartanak edzéseket, bemutatókat, szemináriumokat a Syma-csarnokban. A MAX2014 Harcművész és Küzdősport Expóról bővebben a www.kuzdosportexpo.hu portálon, illetve a facebook.com/maxbudapest oldalon olvashat.


További információ:
SKA PROMOTIONS
mobil: 06 (30) 747-7499, email: expo@skapromotions.hu
média: Gombkötő Roland
mobil: 06 (30) 934-3534, email: judoinfo@judoinfo.hu