Először Magyarországon: MAX2014 Harcosok Parádája
2014. március 23. 10:38

Először Magyarországon: MAX2014 Harcosok Parádája
A küzdősportok sztárjaival találkozhatnak, sőt, akár edzhetnek is velük, ha május 24-én ellátogatnak a Syma-csarnokba. Először rendezik meg Magyarországon a Harcművészeti és Küzdősport Expót, amely vélhetően rövidebb nevén - ez az angol Martial Arts Expóból formázott MAX2014 - hamarosan jelentős ismertségre tesz szert hazánkban is.
Nem véletlenül! Egyetlen nap alatt olyan klasszisokkal találkozhatnak, mint a szlovákiai magyar Bellator MMA-világbajnok Végh „Pumukli" Attila, az ugyancsak magyar származású szlovákiai Cage Warriors MMA-világbajnok Buchinger Iván, a szlovák muay thai-világbajnok Rudolf Durica, de sorolhatjuk a magyar csillagokat is, a MAX2014 házigazdái között lesz például a birkózó világbajnok Kiss Balázs, a világbajnok profi ökölvívó Balzsay Károly, a Világjátékok-győztes karatés S. Kovács Ádám, az Európa-bajnok judós Hadfi Dániel, a shaolin kungfu világbajnok Ambruzs Szabolcs, a K1-világbajnok Éltető Daniella, s még sorolhatnánk...

Igazi kuriózum, hogy az esemény fővédnöke, dr. Simicskó István, az Emberi Erőforrások Minisztáriumának sportért is ifjúságért felelős államtitkára maga is harcművész, karatés évek után tizenhét esztendeje kungfuzik, a Wing Tsun kungfu negyedik fokozatú mestere!

 

2014MAX Küzdősport Expo
MAX2014

A Syma-csarnok hétezer négyzetméteres csarnokában többféle küzdőteret is felállítanak, vagyis lesz ring, tatami, birkózószőnyeg és ketrec is, ezeken, ezekben pedig már a MAX2014 kapuinak megnyitása után elkezdődnek a különféle sportversenyek. Az utánpótlás korosztályok csöppnyi harcosaitól kezdve a profi fighterekig sokan összemérik erejüket, többek között a karate, a brazil ju-jitsu, a szumó, a judo, a birkózás képviselői, a délutáni gála jellegű programban pedig a ringben profi muay thai és grappling küzdelmek mellett a BoxingOne-sorozat profi ökölvívó tornájára is sor kerül, de a ketrecben is lesznek profi meccsek, ahol MMA-harcosokat láthatunk.

Ez a nap persze nemcsak a nézelődésé, hiszen reggeltől estig különféle edzéseken vehetünk részt a fent már felsorolt küzdősportos csillagokkal. A teljesség igénye nélkül lesz MMA, Muay Thai, Birkózás, Box, Brazil Ju-jitsu, Grappling, Judo, Karate, Kick-Box, Shaolin Kungfu, Budokon Yoga, Taekwondo, K-1, Krav-Maga, Capoeira, Szumó, Wushu, CrossFit és Kettlebell tréning vagy bemutató is...

A szemináriumi foglalkozások között pedig olyan különleges program is akad, mint a spanyol nyolcadik danos karate mester Antonio Oliva Seba előadása, amely a küzdelmek taktikai elemeiről szól majd - minden stílusra alkalmazhatóan.

A komoly koncentrációt követelő küzdősport edzések mellett azért lesz lehetőség a „lazításra" is, szkanderben, vagy a nevében is egzotikus sakk-bokszban bárki megméretheti magát, de a Symában keresik majd Chuck Norris hasonmását is...

Természetesen a küzdőterek mellett kiállítás és vásár is várja majd az érdeklődőket, a rendezvény iránti igényt jelzi, hogy a kiállítói standok többsége hónapokkal a MAX2014 megnyitása előtt elkelt. További információ a www.kuzdosportexpo.hu portálon, illetve afacebook.com/maxbudapest oldalon található az eseményről.

 

További információ:
SKA PROMOTIONS
mobil: 06 (30) 747-7499, email: expo@skapromotions.hu
média: Gombkötő Roland
mobil: 06 (30) 934-3534, email: judoinfo@judoinfo.hu