Élmény rovat: Japán utazási beszámoló
2013. november 26. 21:19

Élmény rovat: Japán utazási beszámoló
Immár több éves hagyományként idén is volt egy japán szakmai és tradicionális utazás, a távol-keleti kultúra, az utazás, építészet, konyha, az elektronika, a budo-harcművészetek, és a japán tradíciók megismerése céljából, amelyen ezúton a hivatalos magyar delegáció tagjaként többek között részt vett Juhász Ferenc a Magyar Karateszővetség (MKSZ) alelnöke, Kalmár Árpád, az MKSZ főtitkára, valamint Ádám Imre, az MKSZ egyik kiemelt támogatója, a Tatami Sport Kft igazgatója is.
Profight: Karate ruhák széles választéka!

Magyar delegáció Japánban
A Magyar delegáció

Az utiprogram több japán várost érintett, (Tokyo, Kyoto, Osaka, Kamakura) sport és kultúrális programokkal, köztük is kiemelve az idei Össz-Japán WKO Shinkyokushin Karate Bajnokság megtekintésével.

Össz-Japán Shinkyokushin bajnokság
Részlet a versenyből...

Össz-Japán Shinkyokushin bajnokság
Küzdőtér Japán módra

A delegácio diplomáciai, sportszakmai és marketing tárgyalásokat folytatott a magyar nagykövetségen, sportszervezetek vezetőivel, valamint több budo és harcművészeti szaküzlettel is s jövőbeli sikeres együttműködés céljából.

Harcművészeti Szaküzlet Japánban
Harcművészeti Szaküzlet Japánban

A sportszakmai programok szünetében megismerhették japán másik arcát is: szentélyek, kolostorok, felhőkarcolók, bevásárló központok, tradicionális edzőtermek, szamuráj kastély, templomok formájában.

Kamakura szentély
Kamakura szentély

Kamakura szentély
....Innen is szép....

Meglátogatták Funakosi és Oyama mester síremlékét és a híres Oyama dojo nevű központi edzotermet is, valamint a japán programot követően részt vettek Taiwanon is egy sport szakmai programon ahol látogatást tettek többek közt az ottani látványos szentélyeken túl egy tatamit gyártó üzemben is..

Oyama Mester sírja
Oyama Mester sírja

Oyama Dojo
Oyama Dojo

Az utazásról készült egy uti kisfilm is, amely levetítésre kerül a sport televízióban.


Kalmár Árpád