Közgyűlés a Békés Megyei Harcművész Szövetségben
2014. január 22. 20:29

Közgyűlés a Békés Megyei Harcművész Szövetségben
Békéscsabán a Lencsési Közösségi Házban tartotta a Békés Megyei harcművész Szövetség 2013 évet lezáró és a 2014 évet előkészítő közgyűlését, amelyen 18 klub képviselője jelent meg kick-box, goshin-jitsu, kyokushin karate, ITF Taekwon-do, Wing-Tzun kungfu, aikido harcművészeti ágakból.
Gregor László VI.DAN elnök értékelte az évet, szóban kiegészítve az írásban kiküldött, részletes beszámolót. A megyei szövetség tervezett versenyeit egy kivételével megtartotta. Az anyagi erőforrások csökkentek, ezt takarékos gazdálkodással egyensúlyozták. A kialakuló vitában több probléma is felszínre került. A klubtagsági díjukat nem fizető klubok tagságát felfüggesztik.

Gregor László beszéde a közgyűlésen
Gregor László elnök beszéde...

Továbbra is komoly problémát jelent a harcművészeteket sújtó, diszkriminatív sportorvosi gyakorlat. A vita után kiegészítésekkel elfogadták a beszámolót, és a 2014 évben meghatározott feladatpontokat. A szövetség 2014-benünnepli alapításának 30. évfordulóját, ezt egy BUDO Gálával ünneplik meg. Elő kell készíteni a 2015-ben esedékes tisztújítást is.

 

Szabó László
Szabó László

A közgyűlés döntött a különböző elismerésekről is. A Kiváló harcművész díjat Szabó László, a Békéscsabai lakótelepi SE K-1 világbajnoki bronzérmet szerző versenyzője érdemelte ki. Az edzők hosszabb tevékenységét elismerő Érdemes Mester serleget pedig Debreczeni Dezső, a Békéscsabai Lakótelepi SE és az Újkígyósi Szabadidős Klub point-fighting versenyzőinek edzője és Hricsovinyi Károly, a Békéscsabai Lakótelepi SE Full-contact, ringes csoportjának edzője kapja majd.

 

 

Gregor László