Nemzetközi Senior Kempo Bajnokság
Esemény időpontja: 2012. október 20. 00:00

Nemzetközi Senior Kempo Bajnokság
Figyelem! Október 20.-án a Budapest Építők Sporttelepen nemzetközi senior kempo bajnokságot szervez a Magyar Zen Bu Kan Kempo Sportszervezet. Az est fénypontja két kiváló szaktekintély küzdelme lesz Hanshi Lévai László 7.dan ZBK Kempo és Bata Tamás a Magyar Muahy Thai Box Szakszövetség főtitkára között. Íme a verseny beharangozója és köszöntője.
Amennyiben már te is elmúltál 35 éves és továbbra is aktív harcművész vagy akkor tapasztalhattad, hogy külön ennek a kategóriának szinte egyáltalán nem rendeznek versenyeket. Tudásunk a folyamatos gyakorlásnak köszönhetően évről évre egyre nagyobb de a testünk 35 év felett már más visszajelzéseket ad mint 20 évesen.

Természetesen a vitalitás, a küzdelem szeretete egyre erősebb a senior harcművészben is, de már lehet érezni az öregedés és az időhiány biztos jeleit. Mert ne felejtsük el, hogy sokszor azért is edzünk kevesebbet mert van már családunk, vállalkozásunk és felnőttként jóval több társadalmi elvárásnak is meg kel felelni a hétköznapokban. De a küzdelem szeretete a régi mindannyiunkban!

Ezért szerveztük ezt a nyílt harcművészeti versenyt számunkra és számotokra. A senior életkort 35 feletti versenyzőkre értjük és 5 évenkénti kategóriákba osztottuk az indulókat, hogy az esélyegyenlőséget fenntartsuk a résztvevők között. Fontos leszögezni, hogy a verseny amatőr verseny és nem profik számára írtuk ki. Lehet küzdelemben, katákban, földharcban indulni stílustól függetlenül. A részletes szabályzatot a versenykiírásban olvashatjátok a honlapon.

Az Európai Unióban a 2012-es év az Aktív idősödés éve. Mindenki számára ismert, hogy az Unió lakossága elöregedő tendenciát mutat és ez sajnos Magyarországra is érvényes. Idén kiemelt feladatként kezelik, hogy a középkorú vagy idősebb korosztályok is megfelelő bemutatkozási és bizonyítási lehetőséget kapjanak a fiatalok mellett. Versenyünkkel mi is szeretnék lehetőséget biztosítani mindenki számára, hogy felelevenítse aktív versenyzői múltjának emlékeit.

A verseny megszervezésével célunk a hagyomány teremtés. Szeretnénk ha az idősebbek magyarországi harcművészek között erősebb lenne az összetartás és közösen dolgoznánk egy edzettebb összetartóbb közösségért. A versenyen maximálisan szeretnénk ha mindenki betartaná a harcművész viselkedésének érvényes szabályait hiszen mi vagyunk a tanítói és példái a felnövekvő generációnak.

Nevezési határidő: október 16.

A versenyről és a nevezésről a www.seniorkempo.hu oldalon lehet olvasni.

 

Papp Valér, K.T.