Tigris Dojo hírek: A Tigris még mindig nagyot harap…
2012. június 29. 20:21

Tigris Dojo hírek: A Tigris még mindig nagyot harap…
Sensei Fris Ferenc másodszorra is az Osztrák Nyílt Kyokushin verseny senior bajnoka szép K.O - val és technikai fölénnyel. A versenyen tíz ország vett részt és 250 induló számos szervezetből.
Újra Bécsben járt csapatunk az OBO támogatásával, (kisbusszal ); hogy megméresse magát nemzetközi mezőnyben.

Sensei Fris Ferenc akcióban a a Bécs Open-en Sinkó Attilával küzd
Magyaros küzdelem Bécsben

Az elmúlt időszak sűrű eseményei, és az előttünk álló tábor vizsgái miatt leszűkült az induló keret két főre, amiből végül Sensei Fris Ferenc tudott eredményesen pástra lépni és sikereket elérni. Klubvezetőnk folyamatos edzésben van, napi szinten gyakorol, és építi be a tanultakat. Minden évben egy remek lehetőségnek látja, hogy maga is letesztelheti - külföldiek között pláne - a test és tudat egységét kívánó erőközlési módokat, belső és külső erős szinkront. Lenne bőven kifogása neki is (család, gyerek, vállalkozás, klubja, stb.) de így érzi reálisnak , hogy amilyen változást megkövetel edzésein, azt maga is elvégezze, STRESSZHELYZETEKBEN - mindhárom síkon harmóniára törekedve( fizikális, mentális, érzelmi ).

Sensei Fris Ferenc akcióban a a Bécs Open-en Sinkó Attilával küzd
Keményen és pontosan...

A senior (+35 év fölöttiek) súlycsoport nélküli(!) kategóriájában 6 harcos indult svéd, német, lengyel, magyar színekben.

Egy szép és gyors test KO-val mutatkozott be Tigris Sensei nála magasabb német ellenfelén időn belül. Majd a döntőben hazai párbaj volt, ahol a +15 kg előnnyel bíró pápai versenyző Sinkó Attila állt szemben vele, két nyert meccsel a háta mögött. Első két percben is látszott a technikai fölény és a másik fél szabálytalan fogásai, de a hosszabbítás kettő percében mutatkozott meg igazán a különbség. ki is hozták. A vége 5:0 Fris Ferenc javára! Láthattunk combra, testre de a végén fejre is kis híján pontértékű találatokat. Immár másodszorra lett a Bécs Open senior bajnoka!

Sensei Fris Ferenc akcióban a a Bécs Open-en
Ez a "Tigris" lábbal is veszélyes

Legfontosabb tanulság a sensei elmondása alapján: teljesen más felkészüléssel mint rég, tudott "zihálás" nélkül folyamatos munkát , ponterőt leadni,(még a hosszabbításban is) úgyhogy szinte minden sérülést elkerült, emellett remekül érezte magát előtte/alatta és utána is, így az ÉRZETEKET keresve- élvezte a folyamatot.

Persze utólag rengeteg javítanivalót és kihagyott lehetőséget lát, de ez a fejlődés záloga és ha nem indul el, nem is szembesült volna velük.
Köszönjük a támogatóinknak főleg az OBO-nak a nagylelkű segítséget.

Középen a győztes: Sensei Fris Ferenc
Magyaros dobogó - középen a győztessel Sensei Fris Ferenccel

Csapatunk ennek tanulságait is felhasználva készül a nyári táborokra és az őszi 24 órás küzdőedzésünkre!

Fris Ferenc vs. Igor Jordan


OSU!

Tigris Dojo, K.T.