Szűcs Barna remekelt Szlovákiában
2013. március 19. 20:34

Szűcs Barna remekelt Szlovákiában
Nagyszabású gálán aratott remekbeszabott győzelmet Szűcs Barna, a Re-Gym fightere a pozsonyi Mesterek Tornáján egyhangú pontozással verte a szlovák Tóth Patrikot.
Profight: Thai-box nadrágok minden színben!

Az orosz-szlovák rendezésű gálán két négyes torna - 71 és 75 kilogrammosok - küzdelmei mellett, több kitűnő superfightot láthatott a közönség. Ezek egyikén lépett szorítóba Barna, riválisa a szlovákok feltörekvő harcosa, Tóth Patrik volt. A két versenyző összecsapására K-1 szabályrendszerben került sor.

Barnát féltettük kicsit a mérkőzéstől, no, nem azért, mintha Tóth legyőzhetetlen lenne, ám harcosunk decemberi pozsonyi bunyója nem alakult túl jó, hiába ruházta meg Jan Mazurt, a bírák kihozták a hazai versenyzőt. A Re-Gym sportolója szombaton úgy küzdött, hogy a pontozók sem tudták kidomborítani a hazai ring előnyeit Tóth számára, egyhangúval adták Barnának a meccset.

Szűcs Barna s Rehák György
Szűcs Barna és Rehák György

- Barna végig nyomás alatt tartotta Tóthot, nem hagyta kibontakozni - mondta Rehák György, Szűcs Barna mestere. - Az ellenfél készült Barna térdeseiből, de tudtunk taktikát váltani, bár kézzel volt néhány ügyes próbálkozása a szlovák fiúnak, de versenyzőm köríves test- és fejrúgásokkal, taposórúgásokkal, hátsókezes egyenesekkel, valamint combrúgásokkal szép találatokat vitt be. Egyértelmű volt Barna fölénye, ezt a meccset Szlovákiában sem lehetett a hazai fiúnak adni. A torna szervezőitől nagyon pozitív visszajelzéseket kaptunk, a szlovák edzők, bírók is gratuláltak a szép győzelemhez.

Nem lenne meglepetés, ha Szűcs kitűnő pozsonyi teljesítménye után a következő nagyszabású szlovák gálán már az egyik rangos négyes torna résztvevőjeként kapna meghívást.

A 71 kilogrammosok számára kiírt négyes tornát az ukrán Alim Nabiev nyerte. A 75 kilósok kvartettjében a beugró, a világklasszis Remy Bonjasky tanítvány holland Darryl Sichtman végzett az élen, a döntőben a szlovákok elsőszámú harcosát, Moravcsikot verte. A W5 interkontinentális bajnoki címéért 67 kilogrammban kiírt mérkőzésen sem termett babér a házigazdáknak, a szlovák Rudolf Durica kénytelen volt meghajolni az orosz Maxim Shalnev tudása előtt.


Balogh Zoltán