Békés megyében is lezárták az évet
2017. december 31. 17:17

Békés megyében is lezárták az évet
A Békés megye sportéletének nagy részét összefogó és a sportszakember képzést szervező Békés Megyei Sportszövetségek Érdekszövetségi Egyesülete megtartotta a 2017 évet lezáró kibővített elnökségi ülését Békéscsabán, a Fegyveres Erők Klubjában.(Ennek a szervezetnek a keretében működik az 1984-ben alakult Békés Megyei Harcművész Szövetség is.)
Marik Lászlóné Elnök Asszony beszámolt az elvégzett munkáról. Az egyesület  25 megyei tagszövetség 29 sportágát képviseli eredményesen,ami számos kiemelkedő versenyeredményben, a megrendezett versenyek magas számában, a sportemberek nagy létszámában is megnyilvánul. Évek óta problémát jelent, hogy a megyei sportszervezetek működésükre állami támogatást vagy pályázati lehetőséget nem kapnak, így az oktatási bevételből és tagdíjakból kell fenntartaniuk magukat. A nehéz körülmények ellenére a megyei sportszövetségi munka jó néhány sportágnál továbbra is segíti és fejleszti a megye sportéletét.
 
20171214_150920
 
A kiemelkedő tevékenységű megyei sportszövetségek - asztalitenisz, lovas,kajak-kenu,birkózás stb.-között minden mutatóban megemlítették a Békés Megyei Harcművész Szövetséget is a szervezettség, létszám, hazai és nemzetközi eredményesség terén annak ellenére, hogy nagy számban nem olimpiai sportágakhoz tartozó klubok a tagjai,ami még nagyobb arányban nehezíti a szövetség működését forráshiány miatt.

20171214_150902
 
Az elnökség az elnöki beszámolót elfogadta,majd jutalmazás és baráti beszélgetéssel egybekötött ebéddel zárult a rendezvény.

Gregor László

Küzdősportban támogatónk  a profight.hu.